nlc.hu
Trend
Ez az illóolaj csodákat tesz a hajaddal

Ez az illóolaj csodákat tesz a hajaddal

Fényes, dús, egészséges hajkoronát varázsolhatsz magadnak, ha levendulaolajat használsz az ápolásához.

Évezredek óta ismert a levendulaolaj áldásos hatása: nyugtató és stresszoldó, segít a pattanások kezelésében, enyhíti az izomfájdalmakat, sőt még a szúnyogokat is távol tartja. Ha pedig szeretnél dús, hosszú és egészséges hajat, akkor is érdemes beszerezned belőle!

Látványos eredményt érhetsz el

A levendulaolaj antimikrobiális tulajdonságai segítenek a fejbőr tisztításában és a korpásodás megelőzésében. Gyulladáscsökkentő hatása révén csökkenti a fejbőr irritációját és gyulladásait, amelyek gyakran állnak a hajhullás és a haj elvékonyodásának hátterében. Antioxidáns tartalma ráadásul segít megvédeni a hajszálakat az oxidatív stressztől, amely a környezeti szennyeződések és UV-sugárzás következménye lehet, így extra védelmet nyújt tincseidnek.

Építsd a napi rutinodba

Az egyik legkönnyebb módja a levendulaolaj felhasználásának, ha egyszerűen hozzáadunk belőle samponunkhoz vagy kondicionálónkhoz. Néhány cseppet keverj bele ujjaddal a tenyeredbe öntött samponnal vagy balzsammal, majd mossál hajat a megszokott módon.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Hajpakolás levendulaolajjal

Ha mélyrehatóbb kezelést szeretnénk, készíthetünk hajpakolást is a levendulaolajjal. Ehhez keverj össze 3-4 cseppet egy hordozóolajjal, mint amilyen például a jojoba-, argán- vagy szőlőmagolaj. Vidd fel a keveréket a fejbőrre és a hajszálakra, majd hagyd rajta hatni 20-30 percig, mielőtt leöblítenéd. Ez a módszer remekül táplálja a hajat, fényt ad neki, és segíthet megelőzni a hajvégek töredezését​ is .

Fejbőrmasszázs

A fejbőrmasszázs levendulaolajjal nemcsak relaxáló, de rendkívül hasznos is a haj növekedésének serkentésében. A masszázs javítja a vérkeringést a fejbőrben, ami több tápanyagot juttat el a hajhagymákhoz. Hígíts 4-5 csepp levendulaolajat egy evőkanál hordozóolajban. Masszírozd be a fejbőrbe 5-10 percig, majd hagyd még néhány percig hatni, mielőtt leöblítenéd. Rendszeres alkalmazása nemcsak a haj növekedését serkenti, hanem segít megelőzni a hajhullást is​.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top