Szokatlan trükkel gubancolhatod ki strandtól kócos hajadat

CS.Á. | 2024. Július 30.
Az úszás után megszáradt hajat néha cseppet sem egyszerű kigubancolni. Akad viszont néhány trükk, amit érdemes kipróbálnod neked is.

Strandolás után gyakran szembesülünk azzal, hogy a hajunk kócosabbá, gubancosabbá vált, mint szokott, főleg akkor, ha már a parton eleve kissé összegabalyodtak a tincseink száradás közben. Ideális esetben, otthoni körülmények között ki tudjuk választani a megfelelő, széles fogú fésűt és a célzottan kócos hajra való, ápoló olajat a megoldáshoz, de mihez kezdjünk akkor, ha ezeket nem pakoltuk be a csomagunkba? Mutatunk néhány alternatív módszer, amely a nyaralás során könnyebbé teszi a helyzeted, ha nehézzé válik a fésülködés.

Törölköző helyett pamut póló

Általában a legtöbben törölközőt használunk szárításhoz, ez azonban durvább anyaga miatt hozzájárulhat a gubancok kialakulásához. Használj inkább egy pamut pólót a hajad szárítására, hogy csökkentsd a súrlódást és a haj károsodását.

Kézkrém vagy testápoló

Ha nincs kéznél nálad hajolaj vagy kifésülő spray, egy kis mennyiségű kézkrém vagy testápoló használata sem ördögtől való olykor, a bennük található olajok és hidratáló anyagok segíthetnek a haj puhábbá tételében.

Kólával öblítés

Bár furcsán hangzik, a kóla savas összetevői segíthetnek a hajszálak felszínének simításában, így a gubancok is könnyebben kezelhetők lesznek. Öblítsd le a hajad kólával, hagyd hatni néhány percig, majd alaposan mosd meg samponnal és kondicionálóval.

Sör

A sörben lévő vitaminok és ásványi anyagok segítenek a haj erősítésében és puhábbá tételében. Öblítsd át vele a hajad, hagyd hatni néhány percig, majd alaposan öblítsd el. Nem csak a fésülésben segít, de fényesebbé is teszi a hajad.

Fotó: GettyImages

Pelenkázó krém

Talán nem is tudod, de kismamaként igazi áldás van a kezed ügyében, ha gubancproblémád akadna. A pelenkázó krémekben található cink-oxid segít a haj hidratálásában és a gubancok kibontásában. Egy kis mennyiséget alkalmazz a problémás területeken, majd fésüld ki.

Ecetes öblítés

Szállodában megszállva cseppet sem kézenfekvő, hogy van nálad ecet, egy apartmanban vagy a saját nyaralódban viszont már ez is elképzelhető. Egy kis mennyiségű almaecet vízzel keverve segíthet a fésülés megkönnyítésében, ha ezt használod öblítéshez, az ecet segít lezárni a hajszálakat, így simábbá teszi a hajat.

Hígított gyümölcslé

Egyes gyümölcslevek, mint például az alma vagy narancslé, enyhe savasságukkal segíthetnek simítani a hajszálakat. Hígíts fel egy kis gyümölcslevet vízzel, és használd öblítésként.

Kézi masszírozás fésülés előtt

Mielőtt fésülködni kezdenél, óvatosan masszírozd át a hajad ujjbegyeiddel. Ez segít a hajszálak elválasztásában és a gubancok lazításában, megkönnyítve a fésülést.

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version