nlc.hu
Trend
Strand kócosság fésülés

Szokatlan trükkel gubancolhatod ki strandtól kócos hajadat

Az úszás után megszáradt hajat néha cseppet sem egyszerű kigubancolni. Akad viszont néhány trükk, amit érdemes kipróbálnod neked is.

Strandolás után gyakran szembesülünk azzal, hogy a hajunk kócosabbá, gubancosabbá vált, mint szokott, főleg akkor, ha már a parton eleve kissé összegabalyodtak a tincseink száradás közben. Ideális esetben, otthoni körülmények között ki tudjuk választani a megfelelő, széles fogú fésűt és a célzottan kócos hajra való, ápoló olajat a megoldáshoz, de mihez kezdjünk akkor, ha ezeket nem pakoltuk be a csomagunkba? Mutatunk néhány alternatív módszer, amely a nyaralás során könnyebbé teszi a helyzeted, ha nehézzé válik a fésülködés.

Törölköző helyett pamut póló

Általában a legtöbben törölközőt használunk szárításhoz, ez azonban durvább anyaga miatt hozzájárulhat a gubancok kialakulásához. Használj inkább egy pamut pólót a hajad szárítására, hogy csökkentsd a súrlódást és a haj károsodását.

Kézkrém vagy testápoló

Ha nincs kéznél nálad hajolaj vagy kifésülő spray, egy kis mennyiségű kézkrém vagy testápoló használata sem ördögtől való olykor, a bennük található olajok és hidratáló anyagok segíthetnek a haj puhábbá tételében.

Kólával öblítés

Bár furcsán hangzik, a kóla savas összetevői segíthetnek a hajszálak felszínének simításában, így a gubancok is könnyebben kezelhetők lesznek. Öblítsd le a hajad kólával, hagyd hatni néhány percig, majd alaposan mosd meg samponnal és kondicionálóval.

Sör

A sörben lévő vitaminok és ásványi anyagok segítenek a haj erősítésében és puhábbá tételében. Öblítsd át vele a hajad, hagyd hatni néhány percig, majd alaposan öblítsd el. Nem csak a fésülésben segít, de fényesebbé is teszi a hajad.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Pelenkázó krém

Talán nem is tudod, de kismamaként igazi áldás van a kezed ügyében, ha gubancproblémád akadna. A pelenkázó krémekben található cink-oxid segít a haj hidratálásában és a gubancok kibontásában. Egy kis mennyiséget alkalmazz a problémás területeken, majd fésüld ki.

Ecetes öblítés

Szállodában megszállva cseppet sem kézenfekvő, hogy van nálad ecet, egy apartmanban vagy a saját nyaralódban viszont már ez is elképzelhető. Egy kis mennyiségű almaecet vízzel keverve segíthet a fésülés megkönnyítésében, ha ezt használod öblítéshez, az ecet segít lezárni a hajszálakat, így simábbá teszi a hajat.

Hígított gyümölcslé

Egyes gyümölcslevek, mint például az alma vagy narancslé, enyhe savasságukkal segíthetnek simítani a hajszálakat. Hígíts fel egy kis gyümölcslevet vízzel, és használd öblítésként.

Kézi masszírozás fésülés előtt

Mielőtt fésülködni kezdenél, óvatosan masszírozd át a hajad ujjbegyeiddel. Ez segít a hajszálak elválasztásában és a gubancok lazításában, megkönnyítve a fésülést.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top