nlc.hu
Trend
Simone Biles nyakláncának jelentése

Elárulta nyaklánca titkát a sztártornász Simone Biles

Különleges nyakláncával rajongóinak és kritikusainak is üzen a hétszeres olimpiai aranyérmes világklasszis.

Simone Biles amerikai sztártornász történelmet írt a párizsi olimpián, hiszen 30 világbajnoki érme mellé megszerezte hetedik olimpiai aranyát és tizedik olimpiai érmét is, ezzel pedig ő lett minden idők legeredményesebb tornásza, és a legtöbb olimpiai érmet nyert amerikai tornász is.

A sportoló az olimpiai eredményhirdetéseken egy különleges, kecske formájú medállal díszített nyakláncban jelent meg, melynek utóbb, a BBC-nek adott intejúában a jelentéséről is beszélt. A kecske az angol GOAT szóra utal, mely ebben az esetben betűszó is, mégpedig a Greatest Of All Time (Minden Idők Legnagyobbja) rövidítése. A világklasszis sportolót rajongói ugyanis gyakran emlegetik így, kritikusai viszont túlzónak találják ezt a titulust.

„Mindig GOAT-nak hívnak, ezért úgy gondoltam, hogy igazán különleges lenne, ha elkészíttetnék egyet. A gyűlölőim utálják, ezért én még jobban szeretem”– fogalmazott az olimpiai bajnok.  

Simone Biles

Simone Biles egyik olimpiai aranyával és a kecskés nyaklánccal (Fotó: Jamie Squire/Getty Images)

Az ékszert Janet Heller ékszertervező alkotta meg a Biles számára.

„A GOAT nyaklánc, egy háromdimenziós remekmű, amelyet 546 gyémánt díszít, megtestesíti páratlan státuszát a tornasportban. Az aprólékos precizitással készült darab az ő elhivatottságát, kitartását és azt a szellemet tükrözi, amely generációkat inspirál” – áll az ékszermárka közleményében.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top