33 centisre karcsúsította a derekát, hogy tetsszen a férjének

M. N. | 2024. Augusztus 24.
A valaha volt legkarcsúbb derék Guinness-rekordját Ethel Granger óta senki sem tudta még megdönteni.

Ethel Granger – leánykori nevén Ethel Mary Wilson  – 1905-ben született az angliai Cambridgeshire-ben. Fiatalsága épp az 1920-as évekre esett, amikorra a nők végre felszabadultak a fűzők rabságából és a flapper sziluett, a zsákszerű ruhák jöttek divatba. 

Ethel azonban beleszeretett William Arnold Granger asztronómusba, akivel 1928-ban házasodtak össze. A férfi a darázsderekat tartotta vonzónak, éppen ezért megkövetelte Etheltől, hogy fűzőket hordjon. A nő pedig, hogy minél inkább megfeleljen házastársa elvárásainak, egy idő után már nem csak nappal, de éjszaka is fűzőt viselt, méghozzá egyre szorosabbakat és szorosabbakat.

Ethel Granger 1957-ben (Fotó: Sunday Mirror/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images)

A férj fetisizmusa az extrém karcsú derék mellett más testmódosításokra is kiterjedt, emiatt kezdett Ethel előbb a füleiben, majd az orrában, az ajkaiban és a mellbimbóiban is piercingeket hordani, ami abban az időszakban a legkevésbé sem számított szokványosnak. 

A folyamatos fűzőviselés eredményeképp az évek folyamán az eredetileg átlagos testalkatú, közel 60 centis derékbőséggel rendelkező nő dereka 33 centiméteresre zsugorodott össze. Ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült és a rekordját azóta sem tudta megdönteni senki. 

A derékbősége mindössze 33 centiméter volt (Fotó: Sunday Mirror/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images)

Az a mai napig is vitatott kérdés, hogy Ethel mindvégig csupán a férje vágyainak kielégítése céljából végezte a testmódosításokat, vagy egy idő után mindez számára is önazonossá, egyfajta önkifejezési formává vált. Az olasz Vogue, mely 2011-ben egy komplett lapszámot szentelt Ethel Grangernek, így írt erről: 

„Pontatlan lenne Ethel és William Granger történetét egyszerűen egy szexuálisan perverz férj szadista vágyai megnyilvánulásának tekinteni, aki meg akarta nyomorítani a feleségét: egy pár voltak, akik kifejezték önmagukat, és egy olyan szubkultúrát karoltak fel, amelyhez abban az időben, a 20-as évek végén, 30-as, 40-es években olyan magazinok szolgáltak referenciapontként, mint a London Life.”

Ethelt az egészségesnek legkevésbé sem tűnő testmódosítás ellenére élete során elkerülték a jelentősebb egészségügyi problémák. 1982-ben, 77 éves korában hunyt el. 

via1, via2 

Exit mobile version