nlc.hu
Trend

Ritka betegsége miatt 30 centis lett a dereka

30 centisre karcsúsította a derekát egy ritka betegség miatt

Ha már amúgy is egész nap kényelmetlen fűzőt kell hordania a betegség miatt, a 26 éves egykori balerina kicsit tovább ment…
30 centis lett a dereka a betegsége miatt.

Ruth Lujan, a 26 éves egykori balerina alig 19 éves volt, mikor az orvosai a meglehetősen ritka, úgynevezett hipermobilitás szindrómával diagnosztizálták. „A betegség miatt azok a szöveteim, amik az ízületeimet tartják a helyükön, sokkal lazábbak és nyúlékonyabbak”magyarázza Ruth, aki a TikTokon abracadabra.patadecabra néven csinált hírnevet magának.

A fiatal lány elárulta, a diagnózis után az orvosai letiltották a versenyszerű táncról: „Fel kellett hagynom a balettel, mert ilyen ízületekkel senki nem egyezett volna bele, hogy még egyszer balettcipőt húzzak” – mondja, majd hozzáteszi, mivel nagy álma volt, hogy egyszer profi táncos legyen, meg kellett gyászolnia ennek az elvesztését.

„A kezelőorvosom ráadásul javasolta, hogy a betegséggel fellépő kellemetlen tünetek ellen (állandósuló fáradtság, kopások, fájdalom) rendszeresen használjak fűzőt. Különösen a gerincem és a testtartásom miatt” – mondja Ruth, aki megfogadta a tanácsot és elkezdett fűzőket hordani.

„Nem gondoltam volna, de a fűzők – amellett, hogy javítottak a tartásomon és a közérzeten –, még az önbizalmamon is dobtak kicsit. Mikor felvettem őket, tetszett, amit a tükörben viszontláttam, különösen a klasszikus homokóra alak” – árulja el az exbalerina, aki a szorosabbnál szorosabb fűzőkkel az évek során mindössze 30 centisre zsugorította a derekát.

Persze, mielőtt hozzáfogott volna a dologhoz, kikérte az orvosa véleményét. „Elmondta, hogy figyeljek rá, hogy a fűző sose legyen annyira szoros, hogy ne kapjak levegőt benne” – idézi fel a fiatal lány a jótanácsot. Ruth a szupervékony derekának köszönhetően vadiúj karrierbe kezdett: a TikTok-csatornáján képekkel és videókkal szórakoztatja 1,3 milliós követőtáborát és elmondása szerint boldogabb nem is lehetne.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top