Így rejtsd el ősz hajszálaid hajfesték nélkül

CS.Á. | 2024. Augusztus 31.
Van, aki kerülné a hajfestéket és van olyan helyzet, amikor nincs időnk vagy lehetőségünk fodrászhoz jutni. Van megoldás így is elfedni az ősz hajszálakat!

Az ősz hajszálak megjelenése nemcsak az idő múlásának jele, hanem egy stílusbeli kihívás is. Bár egyre többen vállalják büszkén ezüstös tincseiket, sokan mégis inkább eltüntetnék azokat – de milyen megoldások léteznek a hajfestéken túl? Természetes módszereket mutatunk, ha kerülnéd a vegyszereket, és trükköket, ha azonnali megoldásra van szükséged.

Kávé – nem csak az álmos reggelek megmentője

A kávé hajszíned frissítésére is kiváló. Kávés öblítéssel természetes barna árnyalatokat varázsolhatsz a hajadba, miközben elfeded az ősz szálakat. Ehhez főzz egy erős adag kávét, hagyd kihűlni, majd masszírozd be a hajadba. Hagyd hatni 20-30 percig, ezután pedig öblítsd le langyos vízzel. Rendszeres alkalmazása mélyebb barna árnyalatot eredményez, amely természetesen beleolvad az ősz szálakba. Ráadásul a kávéban található koffein stimulálja a hajhagymákat, ami jótékonyan hat a gyorsabb és egészségesebb hajnövekedésre.

Fotó: GettyImages

Diófalevél – természetes sötétítés

A diófalevél régóta ismert természetes hajszínező. Egy marék szárított diófalevelet forralj fel fél liter vízben, majd hagyd állni egy órát. Az így kapott főzettel öblítsd át a hajad, hagyd hatni 30 percig, majd öblítsd le vízzel. Heti rendszeres használat mellett a hajad fokozatosan sötétedik, az ősz szálak pedig szinte észrevétlenül olvadnak bele a hajad többi részébe. A diófalevél emellett még csökkenti is a fejbőr gyulladásait és a korpásodást, továbbá elősegíti a haj növekedését és ellenállóbbá teszi a hajszálakat a külső káros hatásokkal szemben.

Fekete tea – egyszerű és hatékony

Ha természetes színezőt keresel, a fekete tea is szuper megoldás. Készíts erős teát, hagyd kihűlni, majd öblítsd át vele a hajad. Hagyd hatni legalább 30 percig, majd öblítsd le. Hetente kétszer alkalmazva enyhe, de fokozatosan mélyülő színt ad, amely finoman sötétíti az ősz szálakat. Ezen felül extrán áldásos hatása, hogy serkenti a haj növekedését, csökkenti a hajhullást, és fényesebbé teszi a hajszálakat, miközben hámlasztja és tisztítja a fejbőrt, javítja annak vérkeringését, és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően védelmet nyújt a káros környezeti hatások ellen.

Rozmaring – táplál és színez is

A rozmaring nemcsak finom fűszernövény, hanem remek hajszínező is. Készíts egy erős főzetet, hagyd kihűlni, és használd öblítőként heti egyszer. Az ősz szálak fokozatosan eltűnnek, a hajad pedig ragyogóbb és sötétebb lesz, ráadásul rendszeres használatától gyorsabban nő a haj, csökken a hajhullás és fényesebbek ragyognak a hajszálak is.

Fotó: GettyImages

Szemöldökspirál – univerzális segítség

Ha gyors megoldást keresel, kapd elő neszesszeredből a szemöldöködre használt spirált, melyet finoman végighúzva az ősz hajszálakon eltüntetheted azokat. Barna szemhéjpúdert is használhatsz a hajtövek színezésére egy sminkecsettel – különösen jól működik sötétebb hajszín esetén.

Extragyors megoldások

A texturáló spray vagy száraz sampon szintén hasznos lehet, mivel ad egy kis volument a hajnak, ezáltal kevésbé látszanak az ősz szálak, különösen pedig a lenövés. Egy kissé rendezetlen, hullámos frizura vagy laza, hajformázóval készített hullámok hasonló hatást adnak, ha pedig az egyenes frizurában hiszel, akkor kisebb hajcsatokkal rögzítsd tincseid a megfelelő helyen, hogy elrejtsd, amit inkább takarni szeretnél. Praktikus segítséget nyújtanak a fényt adó szérumok és olajok is, mert nemcsak egészséges, fényes hatást kölcsönöznek a hajnak, de elvonják a figyelmet az ősz területekről is.

Végül, ha egy igazán egyszerű, de hatékony módszert keresel, egy lazán összefogott, rendezetlen „messy bun” konty divatos megoldás lehet, amely nemcsak stílusos, de az ősz hajszálak is ügyesen palástolhatók vele.

Exit mobile version