nlc.hu
Trend

Otthon fested a hajad? Így lesz gyönyörű!

Otthon fested a hajad? Így lesz gyönyörű!

Ha ezeket a praktikákat betartod, akkor biztosra mehetsz, és elégedetten nézel majd a tükörbe hajfestést követően.

A tavasz közeledtével mindannyian szeretnénk kicsit megújulni, felfrissíteni ruhatárunkat, megjelenésünket, esetleg kipróbálni valamilyen új frizurát, hajszínt. A drogériákban szédítő mennyiségű hajfesték csábít arra, hogy utóbbi műveletbe bármikor belevágjunk, de nem árt, ha körültekintően tesszük ezt, nehogy öröm helyett megbánás legyen a vége. Mutatjuk, mik azok a lépések és szabályok, amik segítenek benne, hogy büszkén viselhesd új hajszínedet.

Előkezelés

A hajfestést megelőző 1-2 hétben használj mélyhidratáló pakolásokat hajadra, hogy ezzel kondícionáld, erősítsd hajszálaid.

Hajmosás

A festést megelőző napokban kerüld a hajmosást, hogy a fejbőrödön kialakult természetes védőréteg óvni tudjon az esetleges irritációtól, kellemetlenül csípős vagy viszketős érzéstől.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Reális elvárások

Általános szabály, hogy egyszerre 2, legfeljebb 3 árnyalatot változtass csak hajszíneden. Ennél nagyobb változás már drasztikus beavatkozás, amely komoly sérüléseket okozhat a haj szerkezetében, csúnya töredezést és sprőd hatást okozhat, amit nyilván nem szeretnénk.

Tesztelés

Két tesztet is érdemes elvégezni, mielőtt hajad egészére vinnéd fel a festéket. Bőrödön végezz allergiatesztet, hogy időben kiderüljön, nincs-e az anyagban valami olyan összetevő, melyre rosszul reagál a szervezeted. Emellett pedig nagyon hasznos, ha kiválasztasz tarkód tájékán egy tincset, melyen kipróbálod, hogyan reagál hajad a felkent kemikáliára. Így látni fogod, milyen szín lesz a valóságban az eredmény, és még mindig lehetőséged van dönteni arról, megfelelő-e, amit látsz, tényleg szeretnéd-e, hogy egész hajkoronád ilyenné váljon.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Használati útmutató

Bármilyen nyűgnek is tűnik, nagyon fontos a használatis utasítás lépéseinek pontos betartása. Így van ez még akkor is, ha már számtalan alkalommal festetted otthon a hajad és úgy ítéled meg, kellő rutinnal rendelkezel. Minden festék és minden árnyalat más és más.

Utókezelés

Akármilyen elővigyázatos és kíméletes is vagy, egy hajfestés mindig igénybe veszi a hajat. Ezért fontos, hogy megfelelő gondoskodásban részesítsd utólag is a hajadat. Használj rá tápláló és regeneráló pakolást, színvédő sampont és balzsamot. Így egészséges és fényes marad a hajad, új színét pedig jóval tovább megőrzi majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top