nlc.hu
Trend

Lenőtt haj eltakarása

Viszlát lenőtt haj! Így rejtsd el a sötét hajtöveket!

Néha át kell vészelnünk néhány kényes napot két hajfestés között. Bár semmi kínos nincsen a lenőtt hajtövekben, ha megfelelően vigyázunk rájuk.

A hajnövésnek nem lehet megálljt parancsolni, így még a legjobbakkal is előfordul, hogy lenőtt hajjal kell járniuk. Nem számít, hogy visszatérő vendégek vagyunk a szalonban, vagy szorgalmasan otthon festjük hajunk, elkerülhetetlenek azok a pillanatok, amikor a tükörbe nézünk, és rájövünk, hogy látszik a lenőtt haj. Ilyenkor sokat segíthet, hogy hogyan formázzuk hajunk, így a következő festésig még elrejthetjük a feltűnő lenövést.

Szőke hajú nő lenőtt hajjal.

Kellemetlen tud lenni, amikor lenőtt hajtöveink kell rejtegetnünk

„A haj havonta átlagosan 0,7-1,3 centimétert nő, ezért sokaknak négy-hathetente van szükségük festésre” – magyarázza Hannah Rivas a chicagói Tricocci szalon színspecialistája. Hozzáteszi, hogy a lenövés mindig feltűnőbb lesz azoknál, akiknek a haja a nagyon sötétbarnától a sötét szőkéig terjed, és különösen feltűnő lehet, ha azért festjük hajunk, hogy elfedjük az ősz hajszálakat. Próbáljuk ki az alábbi öt frizura bármelyikét, hogy eltereljük a figyelmet a hajtövekről.

Volumenes fürtök

A sok volumen létrehozása az egyik legjobb módja annak, hogy eltereljük a figyelmet az árulkodó hajtövekről. Ha sok telt, volumenes fürtünk van, akkor senki sem fogja a fejed tetejét nézni.  Ha természetesen hullámos vagy göndör hajunk van, azt javasolja, hogy ezt különböző méretű és irányú göndörítőkkel emeljük új szintre frizuránk. Ez egyszerre hoz létre textúrát és sok volument.

Amennyiben hajunk vékony szálú és/vagy egyenes, hajcsavarókkal állítsuk be hajunk, majd fésüljük hátra a töveknél, hogy még jobban elrejtsük a lenövést.

Göndör konty

„Ahogy a volumen is jó figyelemelterelésre szolgál, úgy a textúra is – mondja Castillo. – Ahelyett, hogy mindent szuperegyenesen és simán tartanál, a darabosság és a dimenzió fokozása eltereli a figyelmet a látható lenövésről.” Azt javasolja, hogy először olyan termékeket használjunk, amelyek textúrát adnak a hajnak. Próbáljunk ki spray waxot vagy száraz sampont. Húzzuk szét a tincseket, hogy lazább és rendezetlenebb megjelenése legyen.

Félig felkötött

„Sokaknál a középső elválasztás az a rész, ahol a lenövés a legjobban látszik” – mutat rá Castillo. Ezért ahelyett, hogy a hajunkat leengedve hagynánk, fontoljuk meg, hogy a felső felét hátrafogjuk. Válasszuk el a hajat fültől fülig, majd fésüljük hátra. Rögzítsük csattal, vagy kössük fel egy kis minicopfba. Akárhogy is, az előző szabályok, miszerint a textúrára és a volumenre kell hagyatkozni, itt is érvényesek. A fenti videóban egy cselesebb megoldást láthatunk, viszont az eredmény is extrább.

Holland fonat

„A fonások klasszikusak a visszanövés elfedésére, és bármilyen hajszerkezethez vagy hajhosszhoz igazíthatóak” – mondja Rivas. Ő azt javasolja, hogy válasszuk a holland, más néven 3D-s fonatokat. „Hasonló a francia fonathoz, de a szálakat inkább alá, mint fölé kell hajtanunk – magyarázza. – Ez egyrészt vastagabb fonatot eredményez, másrészt elvonja a figyelmet a lenövésről.”

Mindenki a menő fonatunkat fogja nézni, és azt kérdezik majd, hogyan készítettük el. Senki nem fog a hajtöveinkre figyelni. Ráadásul a fonatban az egymást átfedő hajszálak a teltebb és egyenletesebb hajszín illúzióját kelthetik, így a hajtövek kevésbé feltűnőek.

Bármilyen kiegészítő

Ha kétségeink merülnek fel, használjunk kiegészítőket. „A szó szoros értelmében teljesen elrejthetjük a visszanövést egy kendő vagy sál viselésével – mondja Rivas. – Vagy használjuk őket egyszerűen figyelemelterelésként, és ragadjunk meg egy feltűnő hajcsatot vagy egy vicces fejpántot”. Ez ugyan nem feltétlenül rejti el a hajtöveket, de inkább a kiegészítőre, mint magára a hajra irányítja a figyelmet. Fesztiválszezonban vagy bulikhoz akár csillámporral is feldobhatjuk hajkoronánk!

(Forrás: Real Simple, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top