nlc.hu
Trend

Menstruáció vs. hajfestés

Hajfestés nehéz napokon, bevállaljuk?

A nők örök dilemmája: mennyire befolyásolja a hajfestést, ha épp megvan a menstruációnk? Szakemberek mondják el véleményüket és tapasztalatukat a kérdéssel kapcsolatban.

Rengeteg a tévhit, az ellentmondó információ, amit a menstruáció alatti hajfestésről hallani lehet.

Mit gondolnak vagy épp tapasztalnak a szakemberek?

A menstruáció előtti napokban a szervezet ösztrogénszintje drasztikusan lecsökken. Ennek hatására a méhnyálkahártya megvastagszik, majd lelökődik. A hormonális változások, az ösztrogénszint csökkenése és a gyulladáskeltő molekulák szintjének megemelkedése miatt a menstruációt megelőző napokban a szervezet érzékenyebb lesz, ezért Sophia Hilton fodrász egyáltalán nem ajánlja a hajfestést ebben az időszakban.

„A piros betűs napok előtt közvetlenül, illetve alattuk a festékre is másképp reagálhat a haj a hormonális változások miatt, és előfordul, hogy máshogy fogja be a szálakat a szín, más lesz a végeredmény, mint amilyen egyébként lenne. Sőt, az is megesik, hogy hamarabb kikopik majd az árnyalat” – mondta a szakember.

Hajfestés menstruáció alatt

Fotó: depostiphotos.com

Hasonló véleményen van a fodrászom, Belli is:

„Bizonyos esetekben a menstruáció alatt a haj zsírosabbá, kezelhetetlenné, fénytelenné válhat, a fejbőr pedig érzékenyebbé. Előfordulhat, hogy maga a samponunk vagy a hajpakolás is irritációt okoz. Én mindig azt javaslom – hogy bár nem tilos – de várjunk a hajfestéssel a menzesz végéig a tökéletes végeredmény és az elégedettség érdekében.”

Más lehet az árnyalat

„Annak ellenére, hogy nincs semmilyen tudományos magyarázat, ami alátámasztaná, hogy összefüggés lenne a hajfestés várható minősége és a menzesz között, előfordulhat, hogy a menstruáció alatt bekövetkezett hormonális változásoknak köszönhetően a megszokott színtől teljesen eltérő árnyalatot ér el a fodrász, annak ellenére, hogy azonos anyagokat, ugyanolyan technikával vitt fel a hajra. Az sem példátlan, hogy az ősz hajat kevésbé fogja meg a festék azokon a bizonyos napokon” – olvasható a fodrászmester.com oldalán

A lényeg: nem tiltott a menstruáció alatti hajfestés, viszont nem biztos, hogy azt a végeredményt kapjuk, amit megszoktunk vagy amit éppen várnánk, szóval inkább várjuk ki a menstruáció végét, ha nem szeretnénk kockáztatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top