Ők azok a híres nők, akik a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak – innen származik a jövedelmük

Sz.Cs. | 2024. Szeptember 10.
Vannak olyan előadóművészek, akiket habár a zenéjük tett híressé, végül mégsem abból gazdagodtak meg. Lássuk, hogy mi tette milliárdossá azokat a nőket, akik a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak.

Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, Selena Gomez egy fontos mérföldkövet ért el, ugyanis az énekesnő belépett a dollármilliárdosok klubjába. Ezzel ő az Egyesült Államok legfiatalabb self-made milliárdosa, akinek a Bloomberg 1,3 milliárd dollárra becsüli a vagyonát. A 32 éves híresség részben színésznői és énekesnői karrierjének köszönheti a felfoghatatlan vagyonát. Sikeréhez azonban nagyban hozzájárult az is, hogy öt évvel alapította meg a saját szépségápolási cikkeit árusító cégét, a Rare Beauty-t, ráadásul neki van a harmadik legtöbb követője az Instagramon. 

Hollywood leggazdagabb női celebei között vannak műsorvezetők, színésznők, producerek, akik keményen megdolgoztak azért, hogy kivívják a nekik járó elismerést, illetve az igen szép számjegyű fizetést. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a sztárok által megkeresett összeg számunkra elérhetetlen és már-már csillagászati bevételnek számít, a bérkülönbségekkel sajnos a szórakoztatóiparon belül is kénytelenek szembesülni a nők. Na de lássuk, hogy kik szerepelnek a világ leggazdagabb női között. 

Oprah Winfrey 

Oprah Winfrey az egyik legikonikusabb televíziós személyiség az Egyesült Államokban. Szinte nincs is ember, aki ne ismerné a műsorvezető nevét. A műsorvezető nettó vagyonának értéke 3 milliárd dollár. ? A Celebrity Net Worth szerint a médiaszemélyiség évente körülbelül 315 millió dollárt, azaz több mint 113 milliárd forintot keres. Ő a leggazdagabb nő Amerikában, aki önerőből érte el a sikereit. 

Kim Kardashian

Kim Kardashiant ugyan a valóságshow világa miatt került fel a leghíresebb sztárok térképére, a Forbes szerint a SKIMS alakformájó márkája tette milliárdossá. Az évek során pedig szép bevételt sikerült kivennie a KKW Beauty és a SKKN By Kim bőrápoló márkájából is. Az üzletasszony nemrég pedig színészkedésre adta a fejét, így hamarosan az American Horror Storyban debütál majd. Kim Kardashian nettó vagyona 1,7 milliárd dollár.

Rihanna

Mindamellett, hogy Rihanna listavezető előadó, az üzleti vállakozásainak köszönhetően lett milliárdos. Márkái közé tartozik a Fenty Beauty és a fehérneműket forgalmazó Savage X Fenty. Az énekesnő nettó vagyona 1,4 milliárd dollár. 

Taylor Swift 

Taylor Swift 2023-ban történelmet írt, ugyanis ő lett az első olyan női előadó, aki a zenélésből milliárdokat csinált. 600 millió dollárt a jogdíjakból és a turnékból, további 600 milliót a zenekatalógusból, 125 millió dollárt pedig az ingatlanokból szerzett. A nettó vagyonának értéke 1,3 milliárd dollár.

Madonna

A 66 éves énekesnő szintén lenyűgöző vagyonnal rendelkezik, ugyanis a hírek szerint Madonna nettó vagyona 850 millió dollár. 

Beyoncé 

A harminckétszeres Grammy-díjas Beyoncé nettó vagyonának értéke körülbelül 800 millió dollár. Az énekesnőt a Grammy-díj történetében a legtöbb díjjal kitüntetett női előadóként tartják számon. 

Kylie Jenner 

Bár néhány évvel ezelőtt elveszítette milliárdos címét, Kylie Jenner nettó vagyona még így irigylésre méltó. Nővéréhez hasonlóan ő is nagy ismeretségre tett szert a valóságshow világában, majd megalapította a saját márkáit. Ilyen volt például a Kylie Skin, a Sprinter és a Khy. 2020-ban 540 millió dollárt tett zsebre, amikor a Kylie Cosmetics 51 százalékát eladta. A nettó vagyona 710 millió dollár.

Híres nők, akik a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak (Fotó: Getty Images)

Exit mobile version