nlc.hu
Trend

Sebhelyes hírességek

Karddal sebezte meg Ed Sheerant II. Erzsébet unokája – 9 híresség, aki sebhellyel él

Egy dolog egészen biztosan közös Eugénia hercegnőben, Catherine Zeta-Jones-ban és Jason Momoában, mégpedig az, hogy a testükön egy-egy korábbi sérülés maradandó nyomait hordozzák. És egyáltalán nem szégyellik. Miért is kéne?

Eugénia hercegnő

Eugénia hercegnő 12 éves korában, súlyos gerincferdülése miatt esett át egy műtéten, melynek nyoma ma is látható a hátán. A yorki hercegnő egyáltalán nem takargatja a sebhelyét, sőt, a menyasszonyi ruháját, melyben két évvel ezelőtt oltár elé állt, direkt úgy terveztette meg a Peter Pilotto-Christopher de Vos duóval, hogy hátul kivágott legyen. A ceremónián ráadásul fátylat sem viselt, ugyanis a sebhely felfedésével szeretett volna tisztelegni azok előtt a szakemberek előtt, akik annak idején segítettek rajta. Idén júniusban, a gerincferdülés világnapján aztán Eugénia az Instagramra is posztolt a sebhelyről, ezzel is biztatva azokat, akik hasonló cipőben járnak, hogy ne szégyelljék.

Eugénia hercegnő

Eugénia hercegnő (Fotók: Getty Images)

Ed Sheeran

Ed Sheeran jobb orcáján látható egy függőleges sebhely, melynek nem mindennapi sztorija van. Beatrix hercegnő még 2016-ban adott egy vacsorapartit, ahová brit arisztokraták és sztárok voltak hivatalosak. A bulin James Blunt azzal poénkodott, hogy mindig is vágyott rá, hogy lovaggá üssék, mire Beatrix hercegnő vette a lapot és rögvest leakasztott a falról egy kardot, hogy teljesítse az énekes kívánságát. Amikor azonban felemelte a díszes fegyvert, egy óvatlan mozdulattal megvágta a mögötte álló Ed Sheeran arcát. A zenészt kórházba kellett vinni, ahol több öltéssel varrták össze a sebet. 

Ed Sheeran

Ed Sheeran (Fotó: Getty Images)

Tina Fey

Tina Fey-nek az arca bal oldalán, az ajkai alatt található egy sebhely. 5 éves volt, amikor egy idegen férfi támadt rá az otthonuk udvarán és összevagdosta az arcát. Az elkövetőt sosem találták meg. A színésznő később Bossypants című könyvében írt arról, hogy a sebhely miatt a közvetlen környezetében bizonyos értelemben már akkor híres lett, a családtagok, ismerősök különösen kedvesek voltak vele, és édességekkel, ajándékokkal halmozták el. Idővel jött csak rá, hogy voltaképpen sajnálták, és így akarták kárpótolni az elszenvedett szörnyűségért. Szintén a könyvben szögezte le, hogy kifejezetten utálja, ha szépnek nevezik a sebhelyét.

Tina Fey

Tina Fey (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Jason Momoa

Jason Momoa egyik szexepilje a bal szemöldökét keresztező vágás, melyet mintha csak stylistok álmodtak volna meg a számára, mérnöki pontossággal. Valójában azonban ez egy sérülés maradandó nyoma, melyet 2008-ban, egy kocsmai verekedés során szerzett, ahol egy törött üveggel vágták fejbe. A sebét akkor 140 öltéssel varrták össze, ha pedig alaposabban megnézzük az arcát, nemcsak a szemöldökén, de több más ponton is láthatjuk ennek nyomait. A támadóját egyébként elkapták és öt év börtönre ítélték. A színész utóbb úgy nyilatkozott a sérüléséről: voltaképpen nem is bánta, mivel korábban szépfiúnak tartották, azonban sebhelyes arccal már nem számított többé annak.

Jason Momoa

Jason Momoa (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Padma Laksmi

Padma Laksmi a jobb felkarján visel egy közel 18 centiméter hosszú sebhelyet. Az amerikai médiaszemélyiség és egykori modell 14 éves korában, a szüleivel szenvedett súlyos autóbalesetet Kaliforniában. A csípője és a jobb felkarja és eltört, a karsérülése ráadásul olyan súlyos volt, hogy meg is kellett műteni, ennek a beavatkozásnak maradt meg a nyoma. Tinédzserként még szégyellte a szépséghibát és igyekezett takargatni, modellkarrierje alatt pedig általában sminkkel fedték el azt. Később azonban elfogadta a sebhelyet, mely arra emlékeztette, hogy túlélte a balesetet. Néhány éve úgy nyilatkozott: ha valaki egy varázspálcával eltüntethetné azt a karjáról, valószínűleg nem élne a lehetősséggel.

Padma Lakshmi

Padma Laksmi (Fotó: Getty Images)

Mary J. Blige

A Grammy-díjas Mary J. Blige sosem beszélt nyilvánosan a bal szeme alatt látható sebhely keletkezéséről, így azzal kapcsolatban több lehetséges verzió is kering. Egyes pletykák szerint az énekesnő egy másik nővel verekedett össze, akkor sérült meg az arca, de akadnak olyanok is, akik tudni vélik, hogy a sérülés egy gyerekkori, traumatikus esemény nyoma. Akárhogy is, Blige egy interjújában elmondta: megtanulta szeretni a sebhelyet, ugyanúgy, mint minden olyasmit, amit Istentől kapott.

Mary J. Blige

Mary J. Blige (Fotó: Getty Images)

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones még kisgyerekként kapott el egy vírusfertőzést, melynek következtében olyan súlyos légzési rendellenességek léptek fel nála, hogy az orvosok gégemetszést hajtottak végre rajta. A beavatkozás helye ma is látszik a nyakán. Bár a sminkesek általában megpróbálják eltüntetni, a színésznő egyáltalán nem szégyelli azt. A sebhelyre ugyanis saját bevallása szerint úgy tekint: ha az nem lenne, ő sem élne már.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones (Fotó: Getty Images)

Harrison Ford

Harrison Ford az állán lévő sebhelyet még 1964-ben szerezte, nem sokkal azután, hogy Los Angelesbe költözött. Egy áruházban dolgozott akkoriban, egyik reggel pedig autóval tartott a munkába, amikor rájött, hogy elfelejtette becsatolni a biztonsági övét. Miközben az öv után matatott, letért az útról és egy telefonpóznának ütközött. Az becsapódás olyan erejű volt, hogy Ford az állával a kormánykeréknek csapódott, majd kirepült a szélvédőn. A sebhely később több filmjében is saját történetet kapott, az Indiana Jones forgatókönyve szerint például egy ostor okozta, míg a Dolgozó lányban a karaktere azt állítja magáról, hogy egy verekedés nyoma.

Harrison Ford

Harrison Ford (Fotó: Getty Images)

Selena Gomez

Selena Gomez sebhelye a belső combján található, így könnyedén takargathatná is azt, ahogy évekig meg is tette. Néhány hete azonban ebből elege lett, és Instagram-oldalán mutatta meg azt a nyilvánosságnak. Az énekesnőnél még 2013-ban diagnosztizálták a lupusz nevű autoimmun betegséget, mely leggyakrabban a bőrt, a szívet vagy a vesét károsítja. 2017-re a veséje állapota annyira leromlott, hogy transzplatációra volt szüksége: az egyik legjobb barátnője, Francia Raisa adta neki az egyik veséjét. A sebhely a műtét maradandó nyoma.

Selena Gomez

Selena Gomez (Fotó: Instagram/Selena Gomez)

Senki sem tökéletes!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top