nlc.hu
Trend
4 lépés, hogy megtaláld a tökéletes alapozót

Így találd meg a tökéletes alapozót: 4 lépés, hogy a hozzád legjobban illőt válaszd

Alapozót választani nem könnyű, de ha ezeket a lépéseket betartod, sikerélményed lesz!

Az alapozó kiválasztása talán az egyik legnehezebb feladat, ha sminkelésről van szó. Egyetlen termék meghatározhatja a teljes megjelenésed: egy rosszul választott árnyalat vagy formula tönkreteheti a sminket, míg a megfelelő választás természetes, friss és ragyogó bőrt eredményez. De hogyan találjuk meg az igazit? Íme néhány lépés, amely segít eligazodni az alapozók útvesztőjében.

1. Ismerd meg a bőrtípusodat!

Az első és legfontosabb lépés az alapozó kiválasztásánál, hogy tisztában legyél a bőrtípusoddal. Száraz, zsíros, kombinált vagy normál? Ha a bőröd hajlamos fényesedni, akkor mattító alapozóra lesz szükséged, ezzel szemben száraz bőrhöz hidratáló formulát érdemes választanod. Ne csak a színekre figyelj tehát, hanem a bőrtípusodnak megfelelő textúrára is.

2. A megfelelő árnyalat kiválasztása

Sokan esnek abba a hibába, hogy nem a bőrük természetes tónusához illő árnyalatot választanak, ez pedig könnyen „maszkhatást” eredményezhet. Az alapozót mindig természetes fényben próbáld ki, és ne a csuklódon vagy a kézfejeden teszteld, hanem az állkapcsod vonalán. Így láthatod, hogyan illeszkedik a bőrszínedhez és a nyakadhoz.

Mivel az üzletek többnyire neonfényben úsznak, melyben nehéz reálisan megítélni a végeredményt, vigyél magaddal vásárláshoz egy zsebtükröt, kenj a teszterből kevés mintát állkapcsodra, majd az üzlet elé kilépve vedd szemügyre, mennyire passzol arcod és nyakad színéhez a felvitt alapozó.

Érdemes választanod a próbához három olyan árnyalatot, melyet leginkább megfelelőnek érzel, egymás mellé kenve könnyebben fogod tudni megítélni róluk, melyik az, amelyik szinte „eltűnik” a bőrödön.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

3. Ne hagyd figyelmen kívül az évszakokat!

Bőrszínünk változik az év folyamán, ezért érdemes az alapozók között is évszakok szerint váltani. Nyáron, amikor a bőrünk általában barnább, sötétebb árnyalatot válasszunk, míg télen, amikor a bőrünk világosabb, alapozóból is világosabb árnyalatra lehet szükség. Fontos, hogy ne ragaszkodj egyetlen színhez sem egész évben.

4. Teszteld a tartósságot!

Mielőtt végleg elköteleznéd magad egy alapozó mellett, mindig érdemes tesztelni, hogyan viselkedik bőrödön több órán keresztül. Ez már kissé keményebb dió vásárlás előtt, de hasznos a kiválasztott termék mintájából olyan területre kenned egy keveset az arcbőrödre, mely kevésbé van szem előtt, esetleg a nap vége felé tesztelheted, amikor már úgyis hazafelé visz az utad. Az ezt követő órákban figyeld meg a változást: megmarad-e a felkent területen, fényesedik-e vagy esetleg éppen szárítja a bőröd. Így nagyobb biztonsággal leszel elégedett vásárlás után, a mindennapi használat során is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top