nlc.hu
Trend
Ezekkel a hajszínekkel évekkel idősebbnek látszol

Ezekkel a hajszínekkel évekkel idősebbnek látszol

A hajszín az egyik legmeghatározóbb eleme a külső megjelenésünknek: egy jól megválasztott árnyalat rengeteget dobhat a kinézetünkön, míg egy kevésbé előnyös tónus öregíthet is. És hogy melyek a legkockázatosabb színárnyalatok ebből a szempontból? 

Bár az általános vélekedés az, hogy a szőke haj fiatalít, azonban ez mégsem igaz minden árnyalatára. 

„A hamvasszőke árnyalatok, különösen azok, amelyek rendkívül világosak, fakíthatják az arcszínt, így a bőr tompának és élettelennek tűnik” – magyarázta a Glam.com-nak Jennifer Korab amerikai fodrász, hozzátéve, hogy a hamvasszőke az arc azon vonásait is kiemeli, amelyeket érdemes eljátszani. csökken az életkor előrehaladtával, mint például a finom vonalak és ráncok.

„Hasonlóan a hamvas szőkéhez, a platinaszőke is túlságosan világos és durva is lehet sok bőrtónushoz, ami lestrapált hatást eredményez. Ettől a színtől a bőr sárgásabbnak vagy szürkébbnek is tűnhet, kihangsúlyozva az öregedés jeleit.”

A szakember szerint a hamvas-, illetve a platina árnyalatok helyett inkább válasszunk mézszőkét,  melegebb pezsgőszőkét vagy eperszőkét. 

Hajszín paletta

Illusztráció: Getty Images

A másik véglet, vagyis a fekete haj szintén öregíthet. 

„A koromfekete haj éles kontrasztot teremthet a bőrrel, különösen, ha a bőr világos tónusú. Ez a kontraszt kiemelheti azokat a tökéletlenségeket, amelyeket megpróbálunk rejtegetni, mint például a sötét szem alatti karikák, és sápadtabbá teheti az arcszínt, ami gyakran korrelál az öregedéssel” – figyelmeztetett a fodrász. 

A barna legtöbb árnyalata nem öregít, azonban a nagyon erős kontrasztok ezek esetében is kerülendők,  érdemes megfontolni a világosabb tónusokat, ha fiatalosabb külsőt szeretnénk. 

És hogy mi a helyzet az ősz tincsekkel? Nos, ha a hajad őszülni kezdett, teljesen rendben van, ha úgy döntesz, hogy meghagyod a maga természetességében. Azonban Jennife Korab megjegyezte, hogy az ősz tincseket is érdemes lehet lágyítani, kissé melegebbé tenni, például halszálka melírral vagy balayage technikával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top