nlc.hu
Trend
Anya nagy fogyása

Ezzel a módszerrel felezte meg a testsúlyát a 138 kilós anya

A háromgyermekes amerikai anya súlycsökkentő műtét és diétás tabletták nélkül szabadult meg jelentős túlsúlyától. Elárulta, hogyan.

 „Egészséges háztartásban nőttem fel. Anyukám remek formában volt, és házias ételeket készített. De ahogy az élet mozgalmasabbá vált, és a szüleimnek kevesebb idejük lett, elkezdtünk több feldolgozott élelmiszert és rágcsálnivalót enni” – mesélte a dallasi Erin Drotleff.

A ma már háromgyermekes anya középiskolás korában kezdett túlsúlyos lenni, ami miatt a kortársai rengeteget csúfolták, többek között partra vetett bálnának hívták. Erinnek emiatt komoly önértékelési problémái lettek. Az évek folyamán számos diétát és súlycsökkentő készítményt kipróbált, ám hosszú távon egyik sem vált be. 

Erin Drotleff

Erin Drotleff a fogyás előtt és után (Fotók: Profimedia)

„Súlyos lábfájdalmam, hátfájásom, erős menstruációm volt, és izzadtságkiütésem volt. Szorongó, depressziós és dühös voltam. Már nem éreztem , hogy önmagam vagyok” – idézte fel Erin.

Az asszony életében aztán 2022-ben érkezett el az a pont, amikor úgy érezte, változtatnia kell.

„Szülői értekezletre mentem, és a lányom osztályterme az iskola hátsó részében volt, amit három nagyon hosszú folyosón lehetett megközelíteni. Félúton a második folyosó felé elpattant a vádlim. Hangos pukkanást hallottam, és azonnal leírhatatlan fájdalmat éreztem. Végül az osztályterembe sántikálva mindig megálltam, ha valaki elhaladt mellettem a folyosón, hogy úgy tegyek, mintha a telefonomat használnám. Nem akartam elmondani, hogy mi történt, és nem akarom megmutatni, hogy mekkora fájdalmaim vannak. Izzadva ültem végig a szüőit, amíg a férjem az iskolába nem ért, és vissza tudott segíteni az autómhoz.”

Az akkor 138 kilós nő életmódváltásba kezdett. Egészséges étrendet követett és a rendszeres testmozgást is beépítette a napirendjébe. Így is három hónapba telt azonban, mire elkezdtek leolvadni róla a kilók. Az ötödik hónapra aztán már 17 kilót fogyott, és a súlya folyamatosan csökkent a következő hónapokban. Mostanra pedig a korábbi testsúlya közel felétől megszabadult. 

„Úgy döntöttem, hogy megosztom a fejlődésemet a TikTokon. Motiváló volt más nőkről hallani, akik lefogytak; a történeteik sokat segítettek a saját fogyásomban. Ezután elkezdtem megosztani a tippjeimet, receptjeimet és kedvenc egészséges ételeimet” – mesélte.

Erin Drotleff

A testsúlya mintegy felétől megszabadult (Fotók: Profimedia)

Erin elárulta: a napját mindig zöldekkel és kávéval kezdi, amit egy fehérjedús reggeli követ, például zab vagy tojás. Az ebéd és a vacsora szintén fehérjét tartalmaz, mint a jázmin rizs, zöldségekkel és szósszal. A késő esti étkezéseket pedig kerüli.

Az edzés is segített megszabadulni a kilóitól, a kedvenc mozgásformája pedig a gyaloglás. 

2024 januárjában Erin elindította az online coaching vállalkozását, amivel másoknak is igyekszik segíteni a fogyásban, életmódváltásban. 

„Azt tanácsolom azoknak, akik fogyni szeretnének: ne bonyolítsák túl. Koncentrálj a táplálkozásra és az edzésre, és adj magadnak időt. Légy türelmes, mert olyan leszel, amilyen még soha nem voltál. A motiváció nem lesz állandó, úgyhogy ne arra várj, hogy belevágj. Ha hibázol, ne foglalkozz vele, csak térj vissza a helyes útra! Egy csaló étkezés rendben van, de nem kell, hogy csalónap legyen” – zárta gondolatait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top