nlc.hu
Trend
Szexuális tárgyú bűncselekményekkel vádolják az Abercrombie & Fitch divatcég volt vezérét, Michael S. Jeffriest

Súlyos szexbűn miatt tartóztatták le az Abercrombie & Fitch korábbi vezérét

Michael S. Jeffries-t, az Abercrombie & Fitch volt vezérigazgatóját kedden vádolták meg szexuális kizsákmányolással.

A vádhatóság szerint Michael S. Jeffries-t, az Abercrombie & Fitch divatcég volt vezérigazgatóját, az ő férjét és egy harmadik személyt több tucat férfi vádolta meg azzal, hogy Jeffries cégnél töltött ideje alatt szexuális aktusra kényszerítették őket – írta a New York Times.

Jeffries-t kedden a

brooklyn-i szövetségi ügyészek azzal vádolták meg,

hogy „nemzetközi szexuális kereskedelmet” folytatott a cégnél töltött több éve alatt. Jeffries, aki 1992 és 2014 között vezette a ruhakereskedőt, vád szerint erőszakkal, csalással és kényszerrel csábított több tucat férfit a világ különböző pontjain lévő eseményekre, ahol ő és partnere szexuálisan kizsákmányolták őket. A vádirat 15 olyan személy vádját tartalmazza, akik azt mondták, hogy szexuális aktusra kényszerítették őket. A BBC tavalyi nyomozásának eredménye egybevág azzal a csoportos polgári jogi keresettel, amely Jeffriest azzal vádolja, hogy

Súlyos szexbűn miatt tartóztatták le az Abercrombie & Fitch korábbi vezérét

az Abercrombie-nál kizsákmányolta a modelleket.

Jeffriest és élettársát, Matthew Smitht kedd reggel tartóztatták le Floridában, és még aznap megjelennek a West Palm Beach-i szövetségi bíróság előtt. Ugyanaznap egy harmadik személyt, is letartóztatták az üggyel kapcsolatban. 2008 és 2015 között Jeffries és Smith Jacobsont alkalmazta kerítőként. Utóbbi férfiaknak fizetett, hogy szexeljenek vele; majd az általa kiválasztottakat világszerte prostituálta. Jeffries a „hatalmát, gazdagságát és befolyását arra használta, hogy férfiakat keressen saját, valamint partnere szexuális örömére” – mondta Breon S. Peace ügyész a vádirat kihirdetésekor.

Jeffriesék meggyőzték a feltörekvő férfimodelleket

arról, hogy a titkos rendezvényeiken, titoktartási megállapodással való részvételüket követően modellezési lehetőségekhez jutnak. Jeffries megfenyegette őket, hogy az események során tanúsított ellenkezés sértheti karrierkilátásaikat – közölték az ügyészek. A férfiakat alkohol, Viagra és izomrelaxánsok fogyasztására kényszerítették, majd beleegyezésük nélkül kényszerítették őket szexuális aktusra. Az ügyészek szerint nem távozhattak az eseményekről Mr. Jeffries és Mr. Smith jóváhagyása nélkül.

Ha a három vádlottat elítélik a szexuális kereskedelem miatt,

akkor legalább 15 év, maximum életfogytiglan börtönre számíthatnak. A prostitúciós vádak további, legfeljebb 20 év börtönt fialhatnak a szexuális ragadozóknak. A tavaly benyújtott kereset felperesei a divatcéget is azzal vádolták, hogy részt vett a szexuális emberkereskedelemben. A cég vezetői szerintük elnézték Jeffries magatartását, például, hogy a vállalati számlákról utalt pénzt az áldozatoknak. Az Abercrombie szóvivője nem kívánta kommentálni a Jeffriessel történteket, ahogyan Jeffries ügyvédje sem a szexuális emberkereskedelem vádját.

Az Abercrombie és Jeffries elleni csoportos kereset

felpereseit képviselő ügyvédi iroda partnere szerint a letartóztatások „nagyon fontosak a fiatal modellek számára, akik áldozatául estek ezeknek a személyeknek”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top