A világhírű brit séf, Gordon Ramsay kétségkívül szakértő az étkezés minden területén, világszerte több tucat étteremmel és hét Michelin-csillaggal rendelkezik, és szerinte van egy fogás, amit az embereknek soha nem szabadna rendelniük az éttermekben. Ez pedig nem más, mint a nap levese.
Ramsay úgy véli, hogy sok étterem az ételt arra használja, hogy megszabaduljon a maradékoktól. A Town&Country magazinnak adott interjújában elmondta, hogy egyes helyeken újra felhasználják az alapanyagokat, és egy „különleges ételt” készítenek, amely nem feltétlenül friss.
„Kérdezd meg, mi volt a tegnapi leves, mielőtt a mai különlegességre kérdezel rá. Akár a hónap levese is lehet” – fogalmazott a sztárséf.

Gordon Ramsay (Fotó: Alex Bierens de Haan/Getty Images)
Ramsay azt javasolja, hogy rendelés előtt beszéljünk a pincérrel, mivel ők gyakran már sok ételt megkóstoltak, és tudják azt is, hogy melyek a legnépszerűbbek a vendégek körében.
„Ez tényleg az étteremtől függ, de a pincérek általában megkóstolják az étlapon szereplő fogások nagy részét, és betekintést tudnak adni abba, hogy mit tett hozzá a séf, vagy mit szeretnek a helyiek” – magyarázta.
Ramsay arról is beszélt, hogy mi a megfelelő protokoll abban az esetben, ha rossz ételt kapsz.
„A vendég a király. Egy különleges estére mész el, ezért ha nem vagy elégedett az élményeddel, élj a lehetőséggel, hogy tudatod a személyzettel, hogy akkor és a jövőben is orvosolhassák a hibát. Ugyanilyen fontos, hogy megdicsérd a nagyszerű ételeket és a kiszolgálást, szóval ne légy szégyenlős egyik esetben sem.”