Trend
Szponzorált tartalom

Elszaporodtak az apró ráncok a bőrödön? Ezért fontos, hogy C-vitaminnal tápláld!

Az apróbb ráncok már 25 éves korunk körül megjelenhetnek, az idő előrehaladtával pedig egyre inkább elszaporodhatnak. Így használd a C-vitamint, és a bőröd újra visszanyerheti rugalmasságát!

A C-vitamin nem csupán az immunrendszerünk számára fontos, hanem a bőrünknek is nélkülözhetetlen. De milyen módon érdemes alkalmaznunk, ha a bőrünket szeretnék rugalmassá varázsolni?

Káros környezeti tényezők

A bőrünk állapota nem csupán a genetikánkon múlik, hanem azon is, milyen életmódot folytatunk, és hol élünk. Tény, felmenőink bőre kevésbé volt kitéve olyan stresszhatásnak, mint amilyennek most, a 21. században mi. Gondolj bele, hogy a szennyezett levegő, a tartósítószerekkel, mesterséges adalékanyagokkal teli ételek, italok, a sok stressz, a kialvatlanság és a napsugarak káros hatásai mind befolyásolják a bőrünk állapotát.

De az elektroszmog és természetesen a dohányzás, valamint az alkoholfogyasztás is sokat ronthat a bőrünk állapotán. Az öregedésért felelős szabad gyökök okozta oxidatív stressz miatt a bőröd rugalmatlanná válhat, veszít a fényéből, és nagyobb az esélye a ráncok idő előtti kialakulásának is. Fontos megemlítenünk azt is, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás elmaradása is vezethet a bőr állapotának romlásához. Az említett tényezők összességében mind hozzájárulnak a bőrünk rugalmatlanságához, fakóvá válásához.

Miért kell az arcbőrödnek a C-vitamin?

A C-vitamint legtöbben az immunrendszerünk egyik legfontosabb vitaminjaként ismerjük, azonban erős regeneráló hatása miatt a bőrápolásban is előkelő helyet foglal el. Mivel a C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, és az egyik legfontosabb mikrotápanyag képes arra, hogy felvegye a harcot a szabad gyökökkel, amik a bőröd korai öregedését okozzák. Erősíti, ellenállóvá teszi a bőrödet és serkenti a kollagéntermelést: a kollagén mennyiségétől függ a bőröd rugalmassága.

Mivel a szervezetünk nem képes a C-vitamin előállítására, nekünk kell pótolnunk. C-vitamint a legkönnyebben a citrusfélékből, a narancsból, grapefruitból, citromból, paprikából, paradicsomból, káposztából, spenótból és a sütőtökből nyerhetsz. Ez azonban nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozzuk az arcbőrünket károsító oxidatív stresszt. De az sem elég, ha étrend-kiegészítőként szeded a C-vitamint, az arcápolásra is érdemes külön figyelmet fordítanod! Keress olyan arcápolót, ami tiszta C-vitamin-koncentrátum mellett hialuronsavat is tartalmaz, ami segít energiával feltölteni a bőrödet, és semlegesíteni a szabad gyököket.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top