Trend
Szponzorált tartalom

Ez a karóratrend téged is levesz a lábadról

A karórakészítők éves világkiállításán, a Baselworldön is markáns trendnek számítottak a díszített számlapú óracsodák, amelyek elsődleges funkciójukon túl látványos ékszerként is megállják a helyüket.

A trend létjogosultsága tökéletesen érthető, arra azonban érdemes figyelni, hogy a díszítettség terén ne essünk bazári túlzásokba. Egy jó minőségű karóra hosszú évtizedekig hű társunk lehet, így kár lenne valamilyen aktuális hype hatására szivárványszínű, ezernyi kővel kirakott csodákat választani.

Egy letisztultabb formájú, klasszikus fazon elsőrangú befektetésnek számít, amit jóval több öltözékünkkel is párosíthatunk, ez pedig szintén fontos szempont a fazon, méret és szín megválasztása mellett. 

1. Grafikai minták

A karóra megjelenését mozgalmassá, karakteressé teszik az ismétlődő, domború grafikai minták, amik plusz színt nem is igényelnek. A fénytörésnek köszönhetően a számlap anélkül is ragyogó és játékos lesz, így még marad egy kis mozgásterünk az óraszíj kiválasztásánál: a fém változatokkal az ékszeróra jelleget erősíthetjük, míg egy színes bőrszíjjal lágyabb összhatást érhetünk el.

1. Ezüstös, ívelt mintás számlapú karóra Swarovski kristályokkal – Zeppelin Luna 7637M-1

2. Dombormintás számlapú, Swarovski kristályokkal díszített karóra púderrózsaszín bőrszíjjal – Zeppelin Grace 7441-1

3. Kék, ívelt mintás számlapú, közepes méretű karóra Swarovski kristályokkal  – Zeppelin Luna 7637M-3

2. Romantikus virágos

A természet ihlette indás, virágos vagy épp csipkére hasonlító díszítések tartoznak a trend fősodrába, egyúttal ezekkel lehet a legkönnyebben mellényúlni. Érdemes a „kevesebb több elvét követve választanunk, hiszen a teljes látványba nem csak a számlap mintája tartozik bele, de annak kialakítása, a tok színe és a szíj típusa is, a most divatos 3-4 centi közötti számlapú karórák pedig már méretükből adódóan is látványos kiegészítőnek számítanak.

Szerencsére jó pár ízléses változatot találhatunk az üzletekben: az óra szerkezetét láttatni engedő skeleton karóráktól a kronográf típusúig széles skálán mozognak az indás-virágos díszítésűek. 

1. Csipkemintával díszített, rózsaarany tokos, bőrszíjas karóra – Zeppelin Viktoria Luise Lady 7331-5

2. Virágokkal, pillangókkal díszített skeleton karóra bőr szíjjal – Zeppelin Princess Of The Sky 7463-5

3. Antracit számlapú, rózsaarany színű karóra indás motívumokkal – Junkers Series Expedition South America Lady 6539M-2

4. Bézs számlapú, indamintás karóra barna bőrszíjjal -Junkers – Series Expedition South America Lady 6581-5

3. Csillogó részletek

Pár darab gyémántként csillogó kő luxus érzetet adhat még akkor is, ha a letisztult designt keressük óraválasztáskor. Legnépszerűbb változatai a számjegyek kristályokra cserélése, ami az óramutatók és a számlap más, fémszínű elemeinek ragyogását is ízléssel emelik ki. 

 

1. Ezüst színű tokos, fekete bőrszíjas karóra, számlapján 5 Swarovski kristállyal – Junkers Bauhaus Lady 6073-1

2. 6 Swarovski kővel díszített, ezüst szíjas karóra – Junkers Series Eisvogel F13 Lady  6731M-3

3. Kék színű, bőrszíjas karóra, számlapján hat Swarovski kővel díszítve – Junkers Series Eisvogel F13 Lady  6731-3

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top