Trend
Szponzorált tartalom

Rózsavizes arckrém és parfüm teszt, avagy a folyékony arany próbája

Folyékony aranynak is nevezik a rózsaolajat, a vele készült arckrém így igazi fejedelmi készítmény lehet, egy parfüm pedig igazi különlegesség. Gondoltam én.

 

Tesztalany 1: Lady’s Joy Luxury 24 órás hidratáló arckrém

Rózsaolajjal és rózsavízzel készült arckrémet még sohasem használtam, így kíváncsian álltam a lehetőség elé, hogy kipróbáljam a Bulgarian Rose hidratáló arcápolóját. A krém ráadásul a márka felső kategóriás készítményeinek egyike, így magasra tettem a képzeletbeli lécet.

Az első benyomás határozottan pozitív volt: a csomagolás első osztályú, az arany és fehér kombináció nagyon elegáns, a rózsamotívum dekoratív, de szerencsére megáll még az előtt, hogy giccsessé válna.

Persze a csomagolás egy dolog, fontosabb, mit rejt magában a csinos tégely, és bizony ezen a ponton volt némi fenntartásom: vajon mennyire lesz erős az illata? Belefulladok egy képzeletbeli rózsabokorba, míg felkenem a krémet? Nos, aggódásom alaptalannak bizonyult, finom, visszafogott illatú, semmi tolakodó nincs benne. A rózsaillat kellemes, amolyan púderes, ami felkenve a krémet, már nem is érződik.

Állaga lágy, könnyen kenhető és gyorsan beszívódik, nekem egy borsónyi elegendő volt az arcomra, szépen el lehetett dolgozni mindenhova. Ragacsos, nehéz érzetet nem tapasztaltam, és bár kifényesedésre hajlamos a bőröm, semmi extra probléma nem jelentkezett estig sem ezen a téren. Púderes alapozót viseltem felette, ugyanazt, mint máskor – nem kellett belőle több, mint a mindennapos krémem esetén, így ezt határozott pozitívumnak értékeltem.

Zsíros bőrre nyáron talán nehéz lehet, de most, hűvös időben kell ez a fokú táplálás, hát még, ha normál vagy száraz az ember arcbőre. A krém attól függetlenül, hogy hidratálókrémként van meghatározva, érezhetően rejteget magában még más pluszokat is. Hatóanyagai között az organikus rózsaolajat, organikus rózsavizet, ceramidokat és szfingozint érdemes megemlíteni, és valóban, a kinti hideg sem csípte ki az arcom, az, hogy védőréteget képez a bőrön, mint ígéret, állta a helyét.

Tesztalany 2: Lady’s Joy Luxury Parfüm

Az arckrém mellett a Bulgarian Rose egyik parfümjét is kipróbálhattam, ami jelesül ugyanahhoz a családhoz tartozott, mint a bőrápoló. A rózsaolajat és rózsavizet ennek is megtalálhatjuk az összetevői között, ajánlásként pedig ez olvasható róla: elegáns virágillat, ami a napsütést, a lágy szellőt és a hajnali párát idézi eszünkbe.

Valóban, a rózsa alapvető illatjegye a parfümnek, egyből ezt érezzük és pár óra múlva is domináns a virágos jegy. Mellette azonban – legalábbis az én orromnak -, kis idővel előbújt némi édeskés, talán vaníliára hasonlító illat is, ami nem elnyomta, inkább kiegészítette a rózsás jegyet. A hajnali pára ugyan nálam nem villant be, az idézett szellő lágysága azonban annyiban áll, hogy az illat nem tolakodó, nem dönt le a lábunkról. Karakteresség helyett inkább púderes finomságot keressünk. Nagyon tartós, reggel bőrömre fújva még este is érezni lehetett, ráadásul kopás nélkül – értem ezt az alatt, hogy a napközbeni illat abszolút felismerhető volt, nem torzult, nem bújtak elő maró, olcsó pacsulikra jellemző jegyek.

50 millis, pumpás spray kiszerelése minden bizonnyal hosszú időre elegendő parfümöt rejt magában, ugyanis elég egy picinyke fújás is belőle a stratégiai pontokra. Bár Orr nem vagyok, úgy gondolom, hogy a virágos, rózsás illatok kedvelői igazán örömüket lelhetik ebben a parfümben.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top