Trend

Ne csak festékkel szépítsd magad – természetes arcszépítő trükkök

Az arcbőröd szépségét nem csak drága kozmetikumokkal és különleges sminkekkel lehet fokozni, hanem kifejezetten egyszerű, természetes praktikákkal is. Íme néhány hatásos módszer, amit érdemes kipróbálnod!

Számos hasznos és haszontalan arcápolási trükk létezik az uborkás pakolástól a jégkockás masszírozásig. Mi most három olyat gyűjtöttünk össze, ami valóban szebbé és fiatalosabbá teszi az arc bőrét.

Ne csak festékkel szépítsd magad – természetes arcszépítő trükkök

Használj mézet!

A tiszta virágméz természetes antibakteriális hatású, és emellett szinte azonnal puhaságot kölcsönös az arc bőrének. Ez az egyik legjobb szépítőszer, amit használhatsz, ha nem vagy híve a boltban kapható krémeknek. Hetente egyszer egy kanálnyit kenj az arcodra, és gyengéden masszírozd belel a bőrbe, majd hagyd rajta 10 percig. Üde és friss lesz tőle a bőröd, és hosszan megőrizheted ezzel a módszerrel a lágyságát és rugalmasságát.

Frissítsd fel az arcbőröd banános turmixszal

Ez az arcpakolás nyugtató és hidratáló hatású, ráadásul az elhalt hámsejteket is leradírozza a bőrödről. Vegyél egy fél banánt, egy negyed pohár zablisztet és egy teáskanálnyi mézet, majd turmixold össze őket. Készíts belőle arcpakolást, és hagyd fent negyed órán át. A banán magas vitamintartalma frissességgel tölti fel a bőrt, a zabliszt nyugtató és hidratáló hatású, a méz pedig lágy puhaságot kölcsönöz neki.

Reggeli tejes arcmosás

A reggelenkénti rendszeres, frissítő hideg vizes arcmosás ruganyosan tartja a bőrt, és ezért mindenkinek ajánljuk ezt az egyszerű, ám hatásos napi rituálét. Ha még többet szeretnél adni az arcbőrödnek, akkor víz helyett hideg tejben fürdesd meg az arcod, sőt még ennél is jobb, ha a tejhez egy kis uborkalevet is adsz. Az előző két szépségtipphez képest ez nem hoz azonnali, látványos hatást, viszont hosszú távon nagyon jót tesz a bőr ruganyosságának és egészségének.

Ne csak festékkel szépítsd magad – természetes arcszépítő trükkök

Arcápolási ABC

Mindenek előtt alaposan ismerd meg az arcbőröd típust: a száraz, zsíros, kevert és normál arcbőr mindegyike más és más ápolást igényel – ha ezeket összekevered, sokat árthatsz az arcod szépségének. Általános alapszabály az arcápolásban emellett az, hogy lehetőleg kerüld a szappant, mert gyorsan kiszárítja a bőrt, ami így hajlamosabbá válik a zsírosodásra és gyulladásokra. Ehelyett használj arclemosót, és ügyelj rá, hogy minden alkalommal gondosan tisztogasd le ezzel a bőrödről a sminket. Fontos, hogy a sminket a lehető legrövidebb ideig hagyd az arcodon, és amint lehet, távolítsd el a festéket és egyéb anyagokat róla.

Ne csak festékkel szépítsd magad – természetes arcszépítő trükkök

A másik két módszer, amivel sokat tehetsz a szépségedért, szintén nem túl bonyolult, ám annál hatásosabb: aludj sokat – naponta legalább nyolc órát –, és ügyelj a megfelelő folyadékbevitelre. A test dehidratációját hamar megsínyli a bőr, ami kiszáradva sérülékennyé és érzékennyé válik, és ezért hamar az idő előtti öregedés jeleit mutatja majd. Fontos még ezen kívül, hogy kerüld a stresszt, mert az ilyen típusú lelki és idegi túlterhelés is sokat árt a bőrnek, ráadásul nem egyszerűen csak az arcbőrödet viseli meg, de még az arckifejezésed is gyászos lesz tőle. Hogy megóvd magad az ilyen hatásoktól, törekedj a kiegyensúlyozott, pozitív érzelmi életre és a rendszeres életvitelre, amiben a munka mellet a pihenésre és a kikapcsolódásra és sok mozgásra is elegendő időt hagysz. Természetesen az arcbőr fiatalon tartásához elengedhetetlen az egészséges, változatos, rostokban és vitaminokban gazdag táplálkozás is. Végül pedig a saját szépséged érdekében mondj le az olyan egészségromboló szokásokról, mint a dohányzás és az alkohol, mert ezek már rövidtávon látványosan ártanak a bőr szépségének, és ha ezek mellett még rendszeresen napozol és szoláriumba is jársz, akkor biztos lehetsz benne, hogy évente legalább két évet öregszik majd az arcbőröd.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top