Trend
Szponzorált tartalom

Így kerülhetsz bombaformába Valentin-napra!

Már csak néhány nap van vissza Valentin-napig, de még most sem késő, ha formába akarsz lendülni! Mutatjuk, mit érdemes enned a szebb kontúrok érdekében, és hogyan ápold a bőröd azért, hogy rugalmas és feszes legyen!

A romantikázáshoz és ahhoz, hogy kimutassuk az egymás iránti szerelmünket, szeretetünket, nincs szükség külön ünnepre, de ha már van ennek egy dedikált napja, vétek lenne nem kihasználni! Így hozhatod magad topformába néhány lépében!

Arcápolás

A szép, üde, élettel teli bőr minden férfit vonz. Talán nem tudják megfogalmazni pontosan, mi az, ami változott egy nőn, de az összhatás mellett nem tudnak szó vagy elismerő tekintet nélkül elmenni, ez biztos. Ha a bőrödet nagyfokú stressznek teszed ki, mint amilyen a szmog, a napsugárzás és az elektroszmog, biztos, hogy megfelelő bőrápolás nélkül veszít a fényéből és a rugalmasságából. Emellett a mindennapi stressz, a dohányzás – az aktív és a passzív egyaránt –, az alkoholfogyasztás és a mesterséges adalékanyagokkal teli ételek, italok is rontanak a helyzeten.

A szabad gyökök okozta oxidatív stressz hatására a bőrödön idő előtt ráncok jelenhetnek meg, fakóvá és petyhüdté válhat. Az orr, a száj és a szem környékén, valamint a homlok bőrén jelennek meg először az apróbb ráncok, amik idővel elmélyülnek. A szabad gyökök hatását azonban a C-vitamin képes semlegesíteni: hatására felgyorsul a sejtregeneráció, fokozza a kollagéntermelődést, halványítja a bőr-elszíneződéseket, egyenetlenségeket, és még a kisebb hegeket is. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában kapja a bőröd a C-vitamint: válassz tiszta C-vitamin-koncentrátumot és a hialuronsavat tartalmazó arcápolót.

Bőrápolás

Az arcod után következhet a testápolás. Keverj otthon házi készítésű bőrradírt méz, cukor és kevés őrölt kávé hozzáadásával, majd, amikor tusolsz, dörzsöld át a masszával a tested! A méz puhává teszi a bőröd, a cukor szemcséi eltávolítják az elhalt hámsejteket, a kávé pedig serkenti a vérkeringést. A radírozás után zuhanyozz le, és ne spórolj a testápolóval, de az is tökéletes megoldás, ha argánolajjal kened be magad. Azért fontos, hogy hidratálj, mert a radírozás után a bőröd könnyebben kiszárad.

A dekoltázsodra érdemes külön figyelmet fordítanod, és mélytengeri iszapos pakolást használnod. A mélytengeri iszap összehúzza a pórusokat, tisztít, és hihetetlenül puhává teszi a dekoltázs bőrét. Ha lemostad a pakolást – aminek rendszerint 10-15 percig kell a bőrödön lennie-, babaolajjal kend be a dekoltázsod érzékeny bőrét!

A lábfejedről és a talpadról se felejtkezz meg! Mielőtt belekezdesz a pedikűrbe, citromos, teafaolajos vízbe áztasd a lábad: így nemcsak fertőtleníted, hanem fel is puhítod a bőrödet, és sokkal könnyebb lesz eltávolítanod az elhalt bőrrészt. Ha végeztél, kend be a talpad olívaolajjal, majd húzz rá egy-egy zacskót, a tetejükbe zoknit, majd hagyd rajta 1 órát! Ugyanezt megteheted a kézfejeddel is!

Étkezés

Az, hogy milyen ételeket eszünk, nemcsak az alakunkat, hanem hangulatunkat és a bőrünk állapotát is befolyásolja. Már néhány nap alatt is érezhető változást érhetsz el, ha elhagyod a cukros és a fehér lisztes ételeket, nassokat, valamint a túlsózott fogásokat. A gyorsételeket is mellőzd, valamint azokat az élelmiszereket, amik előfagyasztottak, azaz félkészek. Nézd meg a konzervek címkéjét is, ugyanis nagyon sok tartósítószert tartalmazhatnak, amik könnyen puffadást, gyomorproblémákat és bőrproblémákat is okozhatnak.

Helyettük részesítsd előnyben a friss zöldségeket, gyümölcsöket, készítsd te magad az ételeidet – tény, ez igényel némi energiabefektetést, de a tested és a bőröd meghálálja! Érdemes beiktatnod egy-egy olyan napot, amikor nem eszel húst, és egyél több Omega-3 zsírsavban gazdag halat, tengeri herkentyűt. Mérsékeld a koffeint, fogyassz helyette vízhajtó, antioxidánsban gazdag zöld teát. Ha azon aggódsz, hogy kávé nélkül nem lesz energiád, tudd, hogy ha elhagyod az említett ételeket, nem lesz akkora igénye a szervezetednek a kávéra sem!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top