TV-sztárok

Várkonyi Andrea: “Bochkor Gábor oldalán találtam meg a boldogságot”

A családjában mindenki orvos, orvosként végzett Andi is, mégis a médiában találta meg a hivatását. Hiszi, hogy a sors akarta így, mert ennek köszönhetően megtalálta a férfit, aki mellett boldog, és akinek gyereket szülhetett.
Édesapjával
Édesapjával
Fotó: Sanoma Archív / Story
Best Archív
um

Volt lehetősége más pályát választani egy olyan családban, ahol mindenki orvos?
Nem igazán, mert én gyermekkorom óta orvosok között nőttem fel. A szüleim, nagybátyám, nagynéném, unokatestvérem, nővérem orvos, van a családban szemész, nőgyógyász, sebész, gyermekorvos, belgyógyász én magam is ez utóbbi lettem. Úgyhogy nálunk a mai napig állandó téma az egészségügy. Gyermekként is érdeklődtem, hogy van ez vagy az a beteg, később már érdekelt, hogy mitől gyógyult meg, aztán máris ott ültem az orvosi egyetemen.

Hogy emlékszik vissza arra az időszakra, amikor belgyógyászként dolgozott?
Kezdő orvosként tele voltam kételyekkel, nagyon strapás időszak volt, és ha a szüleim anyagilag nem segítenek, nem tudom, hogyan tartottam volna fenn magamat.

Mi lett volna, ha orvosként dolgozik tovább?
Akkor minden bizonnyal, mint oly sok fiatal orvos, most én is külföldön dolgoznék. De hiszem, hogy minden okkal történt velem, valamiért a médiában kötöttem ki. Talán azért, hogy itt találjam meg a boldogságot Bochkor Gábor oldalán, hogy neki a sok orvosi kétely ellenére babát szülhessek. Ha orvos maradok, akkor ma nem lennék szakmailag és magánemberileg ennyire boldog.

Fotó: Sanoma Archív/Glázer Attila
Fotó: Sanoma Archív /
Glázer Attila

Ugyanakkor civil ember lehetne, a sajtó nem mászna bele a magánéletébe.
Néha tényleg jobb lenne civilnek lenni, de tíz éve élek a média világában, megszoktam már.

A gyermeknevelésben visszaköszön az, hogy orvosként végzett?
Talán annyiban, hogy én nem vagyok olyan első gyermekes anyuka, aki mindennel rohan az orvoshoz, én nyugodtabban élem meg Nóri betegségeit. Ugyanakkor mindig kikérem a családom véleményét is, ha Nóri beteg. Gábor állandóan ugrat vele, hogy ha a lányunk kétszer tüsszent, akkor családi konzíliumot hívok össze. De persze ha kell, viszem a gyermekorvoshoz, már csak azért is, mert Nóri nem engedi nekem, hogy megnézzem a torkát. Azt csak a doktor néninek szabad. Pedig az anyukája is orvos, dr. Várkonyi Andreaként írok alá, erre a névre jönnek a hivatalos papírjaim, még a csekkek is, és a dr. Várkonyi Andrea szerepel a személyi igazolványomban is.

Mindezek után fogadni mernék, hogy nézi a kórházsorozatokat!
Naná! A Doktor House-t imádom, és a Vészhelyzetet is. Gyakran szakmai szemmel nézem ezeket a filmeket, ha felkelti a figyelmemet egy eset, annak utánajárok az interneten vagy valamelyik szakkönyvben. Az orvosi könyveim ugyanis ott sorakoznak a polcon, és gyakran olvasom őket, hogy ne felejtsem el a tanultakat, és képezzem magam. Ezt láttam otthon anyuéktól, akik az én szememben a nagybetűs orvosok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top