TV-sztárok

Új sorozat a STORY4-en

A Kémvadászok (Spooks – MI5) krimisorozat a szupertitkos brit biztonsági szolgálat világát mutatja be. Az elit alakulatban szolgálók felveszik a harcot a szervezett bűnözés, a különböző terrorcselekmények, a fegyverkereskedelem és a drogüzletek ellen.

Új sorozat a STORY4-enDe a brit titkosszolgálat tagjainak nem csak a külső veszélyek, a bűnözők ellen kell harcolniuk. Nemegyszer a központban folyó hatalmi vitákban is részt kell venniük, vagy pedig a nyomozásokat önös érdekből akadályozó politikusokkal kell harcba szállniuk. Természetesen az angol krimiben fontos szerepet kapott a magánéleti vonal is. Az egyik szereplőpáros például a sorozatnak köszönhetően ismerkedett meg, majd házasodtak össze. Szerelmüket a forgatókönyvírók a tévéműsorba is beleszőtték.
A 2002-ben indult brit sorozat első része egy kényes témával, a terhességmegszakítással foglalkozik. A téma úgy kerül a titkosszolgálat látókörébe, hogy az Életért mozgalom egyik doktora rengeteg pénzért cserébe még több abortuszt végez el, akár a veszélyesnek számító 3. hónap után is. A megszokott amerikai krimikkel ellentétben itt a zsaruk nem vihetik haza a problémáikat, nem beszélhetnek családtagjaiknak arról, hogy mi történt velük aznap, mivel a nyomozóknak még a rokonaik előtt is titkolniuk kell, hogy mivel is foglalkoznak.
Az angol sorozatot a világ számos országában vetítették, Nagy-Britanniában pedig több szakmai díjat kapott. A STORY4-en ezentúl a 6. évadtól láthatják a legújabb részeket.

Új sorozat a STORY4-en

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top