TV-sztárok

Szexfüggőként is hiteles

David Duchovny teljesen új arcát mutatja meg a Kaliforgia sorozatban. Négy éve követhetjük nyomon, ahogy a szexfüggő, cinikus író egyre csak süllyed a saját maga által teremtett pöcegödörben - végül az élet "lemásolta" a filmet.

Duchovny felesége aggódott, hogy szétcsúszott, drogost alakít uraLássuk be, a Kaliforgia nem szokványos sorozat. Nyíltan kezeli a szexet, a drogokat… Mi volt az első benyomása, amikor elolvasta a forgatókönyvet?
David Duchovny: Elsőként az gondoltam, hogy nagyon mulatságos; és hogy ez pontosan az a fajta vígjáték, amire évek óta vágytam. Ösztönösen vonzódom a komédiához, és mivel a vígjátékoké olyan közeg, amiben otthonosan mozgok, úgy érzem, működik is, amit csinálok. Már rég nem volt a kezemben a Kaliforgiához hasonló színvonalú, nevettető, mozifilmes, szabad mozgásteret adó televíziós forgatókönyv.

Zavarta a szókimondó stílus?
D. D.: Nem, amikor végigolvastam, arra gondoltam, na ez az, ilyen vígjátékban szeretnék játszani. Hihetetlenül verbális, szókimondó, mégis laza és érthető. Hank (akit David Duchovny alakít a sorozatban) sokat forog nők között, állandóan jön-megy és így rengeteg mulatságos helyzetbe kerül. Ehhez járul hozzá a történet intelligens humora. A kettő olyan tuti elegyet alkot, hogy azonnal igent kellett mondanom a szerepajánlatra.
Szóval tényleg nagyon fellelkesített a sztori, annyira, hogy ha nem indult volna el a tévésorozat, szerintem elkészítettem volna egy másfél órás vígjátékban, csak úgy, önerőből. Hát ilyen volt az első benyomásom.

Mit szóltak a családtagjai és a barátai, amikor először látták a szexfüggő, drogos, alkoholista író szerepében?
D. D.: A feleségem leginkább azon aggódott, hogyan szerettethetem meg ezt a csapongó, szétcsúszott fickót a nézőkkel. Mivel veszem majd rá őket, hogy a Kaliforgiára kapcsoljanak? Hank Moody a felszínen rémes alak, aki borzasztó dolgokat művel, olyanokat, amilyeneket normális ember meg nem tenne. Azt feleltem neki, hogy van egy jó megérzésem és hozzá egy használható ötletem is azzal kapcsolatban, miként kellene eljátszani ezt a palit. Ráadásul ez egy remekbe szabott, provokatív vígjáték, tehát épp az a dolgunk, hogy előítéleteket romboljunk. Erre ő azt mondta, rendben, ha úgy gondolom, beválik az ötlet, akkor hajrá, meg kell valósítani.
    
Duchovny felesége aggódott, hogy szétcsúszott, drogost alakít uraAz alkotókkal egyetértettünk abban, hogy a Kaliforgia sikerének a megfelelő hangnem lehet a kulcsa, mert így azt üzenheti az embereknek, hogy a Moodyhoz hasonló renitens fickóknak igenis lehet szurkolni, persze ha mi, alkotók is jól kapjuk el a hangot. És igazunk volt, hiszen már négy éve fut a sorozat.

Van kedvenc epizódja ?
D. D.: Azt gondolom, hogy a legelső rész kiemelt fontosságú, de valószínűleg csak az édesbús nosztalgia beszél belőlem… Hiszen ekkor alkottuk meg Hank Moody figuráját, és a bemutató rész nagyon sok kreatív gondolkodást igényelt. Az egész sorozatban igyekeztünk hasonló hangvétellel mesélni, hogy a sok nevetés mellett a nézőben is kialakuljon egyfajta kötődés a szereplők iránt. Azt nem tudom, hogy magyar nyelven melyik a legviccesebb rész; remélem majd önök megnézik és kiválasztják a kedvenceket.

A Kaliforgia 3. évadának új epizódjai keddenként 0 órától láthatóak az AXN csatornán.
 
Duchovny felesége aggódott, hogy szétcsúszott, drogost alakít uraDavid Duchovny annyira jól játszotta a szexfüggő művész szerepét, hogy a színészt 2008-ban a valóságban is elhagyta a felesége, és szakítottak. Az ok: szexfüggőség… David többek között egy magyar származású teniszoktatóval is megcsalta nejét. A páros végül kibékült, ám múlt héten megint válságba került Duchovny házassága a színésznő Tea Leonival – adta hírül a TMZ. A pár 1997-ben házasodott össze, 2008-ban váltak el, két gyermekük van.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top