TV-sztárok

“VV Zsófi nem szexi, hanem közönséges”

Nem volt könnyű olyan zenészt és szakértőt találni, aki hajlandó érdemben nyilatkozni VV Zsófika klipjéről. A többség úgy érezte, saját magát is minősítené azzal, ha véleményt formálna a villalány debütáló daláról. A megszólalók pedig mindannyian jelenségként beszéltek a klipről. A végeredmény pedig lesújtó, hiszen egy szó mindenki szájából elhangzott: szégyen.
 

„Nem vicces, mert nincs min nevetni, nem szexi, hanem közönséges, énekesnőnek pedig nem jó”

Fotó: Sanoma Archív/Schumy Csaba
Fotó: Sanoma Archív /
Schumy Csaba

Galler András, azaz Indián, aki számos hazai videoklip rendezője, azt mondja, nem érti magát a produkciót. „Nem lehet érdemben kritizálni a klipet, ugyanis ez egy nem létező jelenség. Egyszerűen nincs mibe kapaszkodni, nem vicces, mert nincs min nevetni, nem szexi, hanem közönséges, énekesnőnek pedig nem jó. Egyszerűen nem értem magát a produkciót. Az a baj, hogy a Való Világ nem egy megváltó hely, ahová ha bemegy az ember, akkor valamiféle tudással jön ki. Persze ki lehet ebből jól is jönni, példa erre Majka, de ő, mielőtt bement a villába, már rappelgetett. Bécinek is sikerülhet, de Majkához hasonlóan már ő is csinált valamit a villalét előtt. Lehet használni az ezzel járó ismertséget, de csak abban az esetben, ha van valami tartalom is mögötte – mondja a rendező. Indián szerint túl kicsi ország vagyunk, ezért kapja fel mindenki a fejét a Rágógumira. „A világban mindenhol előfordulnak ilyen jelenségek, de nekünk nagyon kicsi a befogadóképességünk. Ha teszem azt, Amerikában készül egy hasonló, akkor az mondjuk csak egy kis faluban vagy esetleg egy államban terjed el, annyian élnek ott. Magyarországon két kereskedelmi csatorna és pár zenetévé határozza meg, hogy mit kap az ember, így ha bekerül valaki a televízióba, akkor rögtön azt gondolja, hogy ő már valaki.”

Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub
Fotó: Sanoma Archív /
RTL Klub Sajtóklub

„Köszönöm, de még minősíteni sem szeretném!

Réz András esztéta mindössze annyit volt hajlandó mondani a klip megtekintése után, hogy amennyiben hozzászólna a témához, azzal saját magát is minősítené. Nem ő az egyetlen, hiszen Kasza Tibor is csak annyit mondott: nem szeretné, ha egy lapon emlegetnénk őt ezzel a produkcióval. Az egyik neves hazai zenei producer – aki nem szerette volna nevét adni nyilatkozatához – szerint a legnagyobb problémát az jelenti, aki adja Zsófi alá a lovat. „Veszélyes, mert könnyen elhiheti, hogy jó abban, amit csinál. Ez pedig végül könnyen depresszióhoz, akár nagyobb bajhoz is vezethet. Ha valaki tehetséges, akkor nem zavar, hogy népszerű lesz egy valóságshow-szerepléstől, de jelen esetben nem erről van szó. Az idő majd megmutatja, hogy nincs semmi a produkció mögött” – vélekedik a producer.

Ettől nem lesz jobb a világ

Fotó: Sanoma Archív/press.tv2.hu
Fotó: Sanoma Archív /
press.tv2.hu

Steiner Kristófot a Music Plus zenecsatorna főszerkesztőjeként szólaltattuk meg Zsófival kapcsolatban. “Mi természetesen nem fogjuk a Music Pluson játszani. Elsősorban azért, mert végignéztük a kollégáimmal, és egyszerűen semmi jót nem tudtunk róla mondani. Inkább ízlésromboló, mint ízlésépítő, nekünk pedig az utóbbi a célunk. Sajnos, már az első másodpercben világossá válik, hogy ez egy gagyi klip: a rikító rózsaszín dominál, és szilikonmellű nők pucsítanak benne, illetve az egész dizájn olyan, ami a 2000-es évek elején emészthető volt, de ma már rettenetesen kínos” – mondja Kristóf, akiről köztudott, hogy Madonna-rajongó. Zsófika pedig első ránézésre ugyancsak egy „csajos” klipet és dalt szeretett volna magának. „Nem is említeném egy lapon vele! Madonna sem volt kimagaslóan jó énekes vagy táncosnő, de forradalmi volt, és kőkeményen megdolgozott a sikerért. Zsófi nem tud énekelni, tehát beszél, de ha már beszél, legalább mondana is valamit. Ez az egész egy allegória: az egész dalon keresztül a rágógumiról, mint péniszről beszél. Komolyan az a cél, hogy egy tinilány arról skandáljon a gyerekeknek, hogy “annyi ízben kérem, hogy nincs is annyi ujjam”? Ha jól tudom, Puskás Peti készítette a videót és a dalt is ő írta. Ismerem és értékelem Peti művészetét, ezért feltételezem, hogy ironikus kedvében volt, és ez az egész egy vicc. Ha nem, akkor pedig az az eset áll fenn, hogy egy produktum nem úgy sikerül, ahogy azt elképzelte az ember. Mindannyiunkkal megtörtént már. Összegezve: egyáltalán nem értem, hogy ez mi. Zsófikának pedig azt tudnám tanácsolni, hogy kezdjen el énekórára járni, illetve lásson világot, hogy pozitív behatások érjék, és megtalálja a helyét.”

Fotó: Sanoma Archív/Steindl Gabriella
Fotó: Sanoma Archív/
Steindl Gabriella

“Ezt a dolgot a helyén kell kezelni!”

Puskás Peti saját bevallása szerint poénból állt neki megírni Zsófika számára a dalt, amit még mindig szórakoztatónak tart. „Nagyjából úgy történt, hogy szóltak szerdán, hogy kéne egy dal és keddre készen volt, maga a klip pedig az ötlet megszületésétől számított két héten belül elkészült. Ez természetesen nem egy művészi alkotás. Csináltunk egy jelenséget, a valóságshowk felgyorsult világában elkaptunk egy hullámot. Ahhoz képest, hogy korábban senki nem tudta Zsófiról, hogy ki ő, már hetek óta erről beszélnek az emberek. Azt nem tudom, hogy ő mennyire veszi komolyan magát, én figyelmeztettem, hogy ne énekesnőként kezelje magát” – sorolja Puskás, aki egy recepttel szolgál a nézőknek: ezt a dolgot a helyén kell kezelni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top