TV-sztárok

Így öregedett volna meg Sarah Connor

Elmarad az ítéletnap, Rambót kinyírják, az öreg Rose a Titanicon papol, Will Smith pedig nem robban fel a vámpírokkal. Sok filmhez születik alternatív befejezés, de kevés jut el odáig, hogy leforgassák. Íme, néhány izgalmas kivétel.

Végzetes vonzerő
Az eredeti:
A végzetes Glenn Close a fürdőszobában késsel támadja meg Michael Douglast, de a jó ütemben érkező feleség lelövi a gonosz hisztérikát.
Az alternatív változat:
Glenn Close senkit nem támad meg, hanem öngyilkos lesz, és a gyanút Michael Douglasre tereli, akit a film végén letartóztatnak gyilkosságért. A tesztvetítésen a nézők ezt a változatot nem szerették, ezért az alkotók kénytelenek voltak a sokkal teátrálisabb és horrorisztikusabb verziót is leforgatni.

Rambo – Első vér
Az eredeti:
Miután John Rambo egy kisebb hadsereggel végez, körülkerítik, majd a parancsnoka bemegy hozzá, és ráveszi őt a megadásra.
Az alternatív változat:
Rambónak esze ágában sincs a sittre menni, ezért inkább hasba löveti magát a parancsnokával. Ha anno ez a változat került volna a mozikba, most három további Rambo-filmmel és egy legendával lennénk szegényebbek.

Szárnyas fejvadász
Az eredeti:

Deckard (Harrison Ford) az ajtó előtt hagyott, hajtogatott papírunikornisból rájön, hogy ő maga is replikáns és ennek tudatában menekül el Rachellel.
Az alternatív változat:
Valójában ez az eredeti verzió, de mivel a film a rendezői változattal vált népszerűvé, az eredeti végkifejletet kevesen ismerik. Ebben Deckard és Rachel együtt autóznak el a csodaszép, napfényes természetbe, miközben narrációként Deckard elmondja, hogy Rachel négy év múlva nem pusztult el a többi robothoz hasonlóan, mert őt máshogy tervezték. Szép dolog a happy end, de ide nagyon nem illik. Külön érdekesség, hogy a természet képeit a Ragyogás nyitó képsoraiból emelték át…

Legenda vagyok
Az eredeti:

Will Smith, hogy mentse Annát és a kisfiút, bezárja őket az alagsorba, majd egy gránáttal pusztítja el önmagát és a laborba betörő zombi/vámpírokat.
Az alternatív változat:
Egy isteni sugallatnak köszönhetően hősünk rájön, hogy a vámpír/zombik vezére csak a fogva tartott lányt akarja, ezért kiviszi nekik, érzelgősködnek kicsit, és hálából a nemes tettéért a szörnyek őt is életben hagyják. Mert ilyen jó fejek.

Titanic
Az eredeti:

Az idős Rose éjjel kiosonva a kabinjából az óceánba dobja a gyémántot, majd egy álomjelenetben viszontlátja Jacket.
Az alternatív változat:
Az idős Rose-t észreveszik kiosonás közben, és a kapitány (Bill Paxton) a többiek segedelmével megpróbálja rávenni őt arra, hogy tartsa meg a gyémántot. Egy érzelgős beszéddel kioktatja őket arról, hogy a gazdagságot az élet, nem pedig az anyagiak jelentik, majd innen ismét felvesszük az eredeti film fonalát.

Terminátor 2 – Az ítélet napja
Az eredeti:

A két terminátor likvidálása után láthatjuk, amint Sarah és fia útra kel az országúton, a nő pedig reményének ad hangot, hogy sikerült elkerülniük az ítélet napját.
Az alternatív változat:
A jövőben járunk, sok-sok évvel az ítélet napja után, ami nem jött el. Az öreg Sarah diktafonra mondja fel a gondolatait, miközben nézi, ahogy a fia az unokájával játszik egy játszótéren. Ha ez a változat lett volna a végső, akkor az alkotók búcsút inthettek volna a 3. és 4. résznek, valamint a Sarah Connor-krónikák sorozatnak.

Született gyilkosok
Az eredeti:

Robert Downey Jr. kivégzése után Micky és Mallory névtelen kísérőjük társaságában útnak indul a végtelenbe, hogy új életet kezdjen.
Az alternatív változat:
Downey Jr. kivégzése után a névtelen kísérőtárs megsértődik azon, hogy Mallory visszautasítja a közeledését, ezért egy shotgun segítségével végez a párocskával. A rendező szerint ironikus, hogy egy ugyanolyan őrült végez velük, mint amilyenek ők maguk…

A Bourne-rejtély
Az eredeti:

Miután Jason leszámolt az őt üldözőkkel, elutazik szerelme, Marie után, akit egy kis boltban lep meg a betoppanásával.
Az alternatív változat:
A filmnek alternatív nyitánya is készült, ahol Bourne épp Marie-hoz tart, majd megszédül és az egész film cselekménye emlékképként játszódik le a fejében. A film végén egy hotelszoba ágyában tér magához, ahol Abott (Brian Cox) üldögél, és elmagyarázza neki, hogy a CIA visszavárja őt, mert a cég megváltozott. Ezután Marie egy hosszabb keresése következik (sajnos csak ezt a részt leltük meg az interneten) a végén egy elnyújtottabb happy enddel. A film a szeptember 11-i tragédia környékén készült, amikor megváltozott a közhangulat és a CIA-sek egyszer csak jófiúk lettek, ezért próbálták őket a végén barátságosabb színben feltüntetni, de a tesztvetítéseken kiderült, hogy erre semmi szükség, így maradtak az eredeti verziónál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top