TV-sztárok

Hogyan lehet még fokozni a Való Világot?

Csupán néhány hónap szünetet kaptunk az RTL Klubtól, hogy kikúráljuk magunkat a pszichikai sérülésből, amit a Való Világ színes lakói ejtettek rajtunk. De mi vár ránk ősszel? Szabadjára engedtük a fantáziánkat és kitaláltuk, hogyan lehetne fokozni a valóságshow-k által okozott élvezetet. Mert legyünk őszinték: a Való Világ tipikusan az a műsor, amit bevallottan senki nem néz, amúgy meg kétmillióan.

Babavárás és szüzesség elvesztése

Hogyan lehet még fokozni a Való Világot?Nem túl valószínű, hogy a játékosok ezúttal a magyar irodalom gyöngyszemeiből olvasnak fel nekünk részleteket esténként. De aki ezt várja, az vagy naiv, vagy most érkezett időgéppel 1963-ból. Mindenesetre az már kiszivárgott a castingról, hogy még az eddigieknél is keményebb személyiségekre számíthatunk a produkcióban, sőt, új karaktercsoportokat is létrehoztak: például a szűz férfiakét vagy a mindenre képes taktikusokét… Így nem nehéz kitalálni, hogy a VV-stáb legmerészebb álma, hogy valaki élő adásban veszítse el a szüzességét. Mi ennél is továbbmennénk. Költöztessenek be a villába egy párkapcsolatban élő, épp csak várandós nőt, akiről majd a villaléte során derül ki, hogy gyermeket vár. De még mielőtt a várandóssága kiderülne, bújjon ágyba a villa Casanovájával. Ezután hat hónapon keresztül izgulhatunk, hogy vajon ki is a gyermek apja. A forgatókönyvírók sem gyárthatnának ettől izgalmasabb történetet.

Igazi celebet a villába

Friderikusz Sándor fél perc alatt megsemmisítene mindenkit.
Sándor fél perc alatt meg-
semmisítene mindenkit

Az amerikai és angol valóságshow-k készítői már komoly trükköket vetnek be, hogy nézettségben lekörözzék egymást. A brit Big Brothert gyártó cég legutóbb a lecsúszott Charlie Sheent kérte fel arra, hogy – botrányos életvitelével együtt – néhány hétre vonuljon be a luxusbörtönbe, természetesen dollármilliókért. Mr. Sheennek úgy látszik, még maradt büszkesége, mert nem fogadta el az ajánlatot, de a menedzsere szerint nagyon is csábította a gondolat a csillagászati honorárium miatt. Ellenben Pamela Anderson állítólag rábólintott az angolok ajánlatára. Idehaza az igazi nagyágyúk elkerülik a luxusbörtönt. Viszont Sebeők János vagy Kiszel Tünde annak idején a legnagyobb lehetőségnek tartották, hogy beköltözhettek egy ilyen műsor celebváltozatába. A Való Világ tavalyi szériájában is feltűnt pár híresség. Kasza Tibi és L. L. Junior néhány napra villalakó lett, igaz, sok színt nem vittek a házba. Mi igazi karaktereket küldenénk a VV-be. Az első két hónapban Friderikusz Sándort látnánk szívesen a villában. Sírva röhögnénk, ahogy Sándor fél perc alatt kellő távolságtartással megsemmisítené egy beszélgetés közben a vadmacska kategóriában induló VIII. kerületi gogotáncost, Cynthiát. A második harmadban Soma Mamagésát küldenénk be a luxusbörtöbe. Olyan életre szóló szexuális felvilágosítást kapna az ország, ami már kijárna a VV-t néző fiataloknak. A finisben, amikor már a legkeményebb kommandós is pánikrohamtól fetreng a titokszobában, beköltöztetnénk a házba Csernus Imrét. A maradék öt játékosból a doktor kezelése alatt kihullana a reszli, és a döntőben már a valódi karakterek harcolhatnánk a milliós nyereményért.

A modern rabszolgasors
Hogyan lehet még fokozni a Való Világot?Külföldön a valóságshow-készítés már nem ismer határokat. A szex mellett egyre nagyobb szerepet kap a kegyetlenkedés és az embertelenség. A britek mostani „újítása” például az ázsiai ruhagyárak rabszolgamunkáját imitálja. A show 15 főszereplője heti 5 nap alatt 60 órát dolgozik, embertelen körülmények között, így mutatják be a szenvedésüket. Sajnos a magyar valóság gyakran túlszárnyalja az amerikai forgatókönyvírók fantáziáját is. Ugyanis idén februárban 6 fokban volt kénytelen dolgozni egy nő a munkatársaival egy gyárban, ezért elkeseredésében SMS-t küldött egy élő rádióműsorba. Tettéért néhány órán belül kirúgták. Gyanítjuk, nem csak neki kellett ilyen körülmények között dolgoznia, így ha bárki ilyen jellegű „valóságshow”-t tervezne, még csak stúdióra sem lenne szüksége, mert a magyar valóságban minden adott…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top