TV-sztárok

Liptai sorsa ma este megpecsételődik?

A rendszeres Jóban Rosszban-nézők észrevehették, hogy Zámori doktornő sorsa kísértetiesen hasonlít az őt alakító Liptai Claudiáéhoz. Vajon mindenben?

Ugyan nyár elején felröppentek olyan hírek, hogy Liptai Claudia karakterét kiírják a Jóban Rosszban sorozatból, ám Nagy Tamás producer cáfolta ezt: mondván, épp az általa megformált Alexa lesz az augusztus 22-én visszatérő sorozat középpontjában. De vajon miért van sokaknak az az érzése, hogy ami Zámori Alexandra doktornővel történik, az már megesett Liptai Claudiával az életben?

Fotó: Sanoma Archív/press.tv2.hu
Fotó: Sanoma Archív/press.tv2.hu

Családi nehézségek
Számos olyan apróság történt a képernyőn, ami azt sugallja, hogy a készítők a színésznő mozgalmas életének eseményeit beleírják a tévéshow-ba. A való életben Claudia sokáig nem tartotta a kapcsolatot édesapjával, olyan sok sérelem volt benne a múlt miatt. A képernyőn Alexaként igencsak zűrös családi háttérrel rendelkezik. Néhány hónapja megjelent a képernyőn Alexa drogos fiútestvére, akit a doktornő kitagadott, titkolt, végül mégis a segítségére sietett a bajban. A való életben a magazinok szerint most ugyanez történik Claudiával. Sokáig nem beszéltek, nem keresték egymást édesapjával, mindenkinek megvolt a régi sérelme, de ha hinni lehet a híreknek, egy ideje egyre közelebb kerül egymáshoz apa és lánya.

Fájdalmas szakítás
A színésznő szerelmi élete is hasonló a sorozatban és a magánéletben. Pár évvel ezelőtt Zámori Alexa elszerette Füredi Attilát a polgármester asszonytól, kapcsolatuk viharosan indult, de úgy tűnhetett a nézőknek, hogy ők ketten együtt maradnak és egy biztos pontot jelentenek a sorozatban. Csakhogy amit zárt ajtók mögött, a külvilágot kizárva megélt Gesztesi Károly és Liptai Claudia a szakításuk alatt, mindazt végignézhettük a Jóban Rosszban sorozatban is, amikor a forgatókönyvírók úgy döntöttek, hogy Alexának és Füredinek szakítania kell. Ez volt a legmarkánsabb eset, amikor Claudia magánéletét szinte valóságshow-szerűen láthattuk a napi sorozatban.

Új szerelem egy kollégával
De vajon mit hoz az új évad? Hétfőn este dupla résszel tér vissza a TV2 napi sorozata. A nyári szünet előtt úgy tűnt, hogy Zámori Alexandra megtalálta a régen keresett boldogságot Pongrácz Péter oldalán. Nemcsak szerelmespár lettek, de együtt is dolgoznak, és a férfi korábbi kapcsolatából született két lánya is elfogadta Alexandrát. Ez esetben azonban nem a forgatókönyv-írók merítettek ihletett Claudia életéből, épp fordítva. Ugyanis ami megtörtént a képernyőn, az úgy tűnik, a valóságban is megesett. Hiszen Claudia a lapok szerint kollégájába, B. Péterbe szeretett bele…

Mennyire szándékos a hasonlóság?
„Az írói munka nagyon előre tart. A főbb történéseket már egy évre előre látjuk és fél évre előre készen van minden – mondja Nagy Tamás, producer. – Éppen ezért az élet eseményeire csak nagyon korlátozottan tudunk reagálni. Ha egy szereplő például megsérül, úgy, ahogy korábban Szabó Zsófi síbalesetet szenvedett, vagy Baronits Gábor kéztörést, azt csak pár mondatos reagálással tudjuk beépíteni a történetbe. De az például a véletlen műve, hogy Liptai Claudia és Gesztesi Karcsi a válásuk után pár hónappal a képernyőn is szakítottak. Ez a szál már jó előre bekerült a forgatókönyvbe.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top