TV-sztárok

Kate Winslet új párra talált

Kate Winslet több év kihagyás után Guy Pearce oldalán tér vissza a tévéképernyőre. Az Oscar-díjas színésznőt a James M. Cain regényéből készült, Mildred Pierce című minisorozat címszereplőjeként egy ambiciózus, a munka világában sikeres nőként láthatjuk, akinek szörnyű magánéleti tragédiákkal kell szembenéznie.

A harmincas évek Los Angelesében, a gazdasági világválság idején játszódó történetben Mildredet elhagyja a férje, egyedül marad két lányával, meg kell küzdenie az egyedülálló anyasággal járó felelősséggel, a megélhetés nehézségeivel, akárcsak a saját álmaiért. Beárnyékolja az életét egy családi tragédia, és szenvedélyes viszonyba bonyolódik a Guy Pearce által megformált Monty Beragonnal.

 

Kate Winslet tehát ismét egy igazi drámában vállalt szerepet, az egyéni boldogulás és a családi élet különös kettősségét életre keltő HBO-minisorozat profi drámai színésznőt kívánt meg. Mildred szerepére a rendező Todd Haynes nem tudott mást elképzelni, mint Kate Winsletet: „Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, rögtön Kate Winsletet képzeltem hozzá. Korábban nem dolgoztam Kate-tel, még csak nem is találkoztam vele, de mégsem tudtam kiverni a fejemből. Ösztönösen úgy éreztem, hogy ő az egyetlen színésznő, akit el tudok képzelni ebben a szerepben.”

Kate Winslet új párra talált

 

Gyakorlatilag az egész minisorozat Mildred karakterére épül, szinte minden jelenetben megjelenik, a 280 oldalas forgatókönyvben csupán egy féloldalas párbeszédben nem szerepel a karaktere. A színésznő így emlékszik a forgatásra: „Azt hiszem, ez sokkalta nehezebb volt, mint bármelyik filmes munkám a Titanic óta. Olyan volt, mint két és fél filmet megcsinálni tizenhat hét alatt.”

A Kate mellett feltűnő férfialak szintén kulcsfontosságú volt, így a rendező számára Guy Pearce megszerzése fegyvertény volt, állítása szerint „Guy és Kate között csodálatosan működött a kémia”.

 

A két színész szenvedélyes egymásra találásának szeptember 5-től te is tanúja lehetsz az HBO-n!

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top