TV-sztárok

Egy kultuszsorozat története

Műsorra tűzi a Két férfi, egy eset című népszerű detektívsorozatot a STORY4 csatorna!

Egy kultuszsorozat történeteNémetországban eddig több mint száz epizódot forgattak az 1981 óta futó rendőrsorozatból. A Frankfurtban játszódó történetnek két állandó szereplője van: a forrófejű és hirtelen döntéseket hozó Josef Matula magánnyomozó, és társa, a kissé túlsúlyos államügyész.

Josef Matulát Claus Theo Gartner alakítja, aki mindössze 23 éves volt, amikor 1966-ban először lépett színpadra, és immár 30 éve bújik a magánnyomozó bőrébe. A színészkedés mellett hosszú évekig volt a Mercedes egyik tesztpilótája, gyakorta ő maga végezte a sorozatban az autós kaszkadőrmutatványokat. Gartner sokat jótékonykodik, gyermekeket segítő alapítványa is van. Három éve, hatvanöt évesen nősült meg életében először, egy svájci rendezőt vett el.

Az államügyész, Dieter Renz karakterét az elmúlt 30 évben négy színész is alakította, a leghosszabb ideig, mintegy hatvan epizód erejéig Günter Strack. Strack 1929-ben született, pályája során több mint 400 színházi és filmes szerepben láthatták a nézők. Az idős színészt 1996-ban szélütés érte, s habár mesterséges kómában altatták, három héttel később magához tért és meggyógyult. Három évvel később szívproblémái lettek, nem sokkal szilveszter után hunyt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top