TV-sztárok

Egy gyilkos fenyegeti Stohl Andrást

Október 5-én kezdi meg 10 hónapos börtönbüntetését Stohl András. A napokban az interneten napvilágot látott egy levél, melyet neki címzett egy sok éve a rács mögött élő bűnöző.

Egy gyilkos fenyegeti Stohl Andrást„A börtön kemény hely még a keményeknek is. Aki oda belép, jobban teszi, hogy kint hagyja az életét” – kezdi börtönnaplóját az az elítélt, aki elmondása szerint 18 éves kora óta él bűnös életet, és 35 évesen talán befejezi. Több börtönt megjárt, tisztában van az ottani viszonyokkal. Napokkal ezelőtt fogalmazta meg levelét Stohl Andrásnak a magyarországi rabok nevében. „Kedves Buci, Stohl András. Ezúton szeretnénk meghívni egy börtönkörútra, egy kis kikapcsolódásra, természetesen a családod nélkül. Ne hozd magaddal, csak a legszükségesebb dolgokat. A többit mi biztosítjuk számodra… Jó helyed lesz, a legjobb. Vigyázunk rád majd, nem engedjük a többieknek, hogy beszóljanak neked. A sorban is állhatsz elöl, és talán hozzád majd a börtönparancsnok is lejön… Ne izgulj, a legjobb helyet biztosítjuk számodra, amolyan igazi túlélőshow-ban lesz részed. Itt is összeérintheted majd a tenyered, csak itt nem a szavazást zárod le, hanem imádkozol” – írja a férfi.

A Bors megkérdezte a levélről Végh József kriminálpszichológust, aki azt mondja, nem vitás, ez nem egy barátságos hangvételű üzenet. „Nem számít, hogy a levél tele van helyesírási hibákkal, a fogalmazása gördülékeny, ezt egy intelligens ember írta. A sorok között bizony érezhető a burkolt fenyegetés. Lehetséges egyébként, hogy néhány elítélt valóban gondol ilyeneket, de Stohl András valószínűleg a börtönben nem találkozik majd olyan emberekkel, akik ijesztgethetnék vagy fenyegetnék. Ez a levél egyébként sem róla, hanem inkább magáról a levélíróról szól” – mondta a kriminálpszichológus.

Stohl András ügyvédje, dr. Ruttner György a Borsnak azt mondta, hogy ügyfele önmagát nem félti, a családját már annál inkább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top