TV-sztárok

Sági Szilárd jól kisütötte!

Védd a környezetet: gyűjtsd szelektíven a használt sütőolajat, add le a MOL-kutakon, és most ajándék gyűjtőflakont kapsz!

Sági Szilárd jól kisütötte!
Sági Szilárd, Magyarország első számú gasztrokibice nemcsak a tévében süt-főz, és ajánl nekünk kiváló recepteket, hanem a való életben is otthonosan mozog a konyha világában.

Nem véletlenül választotta őt a MOL a „Kisütöttük: ide vele!” használtsütőolaj-gyűjtő kampány nagykövetének. Szilárdot mostanság a tévén kívül láthatjuk 9 méteres nagyságban építési hálón, női magazinok hirdetésein, és még az interneten is kezében egy piros flakonnal, amibe olajat tölt a serpenyőből.

„Fontosnak tartom, hogy ismertségemmel segítsek a jó és hasznos ügyek népszerűsítésében, így örömmel mondtam igent a MOL felkérésére, hiszen egy olyan kampány arca lehetek, ami a környezettudatosságra buzdítja az embereket. Én azt mondom, nem kell nagy dolgokra gondolni, apróságokkal, mint például azzal, hogy a használt sütőolajat is szelektíven gyűjtjük, és nem a lefolyóba öntjük, máris hozzájárulunk a környezetünk védelméhez” – mondja Szilárd.

Magyarországon évente több tízezer tonna étolajat használnak fel a háztartások, illetve az üzemi konyhák és éttermek. Sajnos a háztartások által elhasznált olajnak jelentős része a lefolyókban végzi. Ez igen káros, hiszen a csővezetékek falára lerakódva a csatorna dugulását okozhatja, az élővizekbe kerülve pedig szennyezi a környezetet. A MOL „Ha kisült már: ide vele!” ünnepi kampánya ezekre a kis odafigyeléssel elkerülhető súlyos környezetterhelésekre és használt sütőolaj környezetbaráttá alakíthatóságára hívja fel a figyelmet.

Sági Szilárd jól kisütötte!Sok háziasszonynak jelent problémát, hogy mit kezdjen a használt sütőolajjal; mi erre próbálunk környezettudatos megoldást ajánlani azzal, hogy országszerte már több mint 150 MOL-kúton lehetőséget biztosítunk a használt sütőolaj leadására.

Sőt – gondolva az ünnepi sütés-főzés során felhalmozódó használt sütőolaj mennyiségére – most még egy praktikus gyűjtőedényt is adunk ajándékba azoknak, akik veszik a fáradságot, és elhozzák a kijelölt kutakra az eddig összegyűlt használt sütőolajat – nyilatkozta Pánczél Andrea, a MOL kommunikációs igazgatója.

Azoknak pedig, akik összekötnék a kellemest a hangossal, a MOL Dalhal oldalát ajánljuk, ahol ünnepi jókívánság gyanánt szeretteinket lehet személyre szóló halhatatlan karácsonyi dalokkal megörvendeztetni!

Sági Szilárd jól kisütötte!A MOL használtsütőolaj-gyűjtő kampánya egyébként december elején megnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi kommunikációs verseny, a Europen Excellence Awards díját Ökológia és környezet kategóriában.

Csatlakozz most Te is egy nemzetközileg is elismert, környezettudatos kampányhoz azzal, hogy szelektíven gyűjtöd a használt sütőolajat, elviszed a kijelölt MOL-kutakra, hogy a karácsonyi sütés-főzésnek a sok jó recepten kívül már az ajándék gyűjtőflakonnal vágj neki. A környezetünk meghálálja…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top