TV-sztárok

Mozgássérült barátjára költi a nyereményt az 1 perc és nyersz! játékosa

Hihetetlenül megható pillanat volt, amikor az 1 perc és nyersz! pénteki játékosa, Stregova Péter az első millió megnyerése után elárulta: barátjának, Öcsinek szeretne segíteni egy mozgássérültek számára készült autó megvásárlásával. A tervről maga az érintett sem tudott.

Mozgássérült barátjára költi a nyereményt, az 1 perc és nyersz! játékosaAz 1 perc és nyersz! ördögien ügyes, végül 3 millió forinttal gazdagodott játékosa, Péter már általános iskolában összebarátkozott a mozgássérült Öcsivel, aki rengeteget segített neki a vetélkedőre való felkészülésben is. „Időt és energiát nem kímélve gyakorolt velem, hogy a típusfeladatokat minél jobban képes legyek megoldani – meséli Péter. – Felkészülés közben döbbentem rá arra, bármennyit nyerek is, az nem csak az én érdemem lesz. Tudtam, hogy sajnos nincs igazán jó állapotban a mostani kocsija, amivel jár, és arra jutottam, ha az égiek úgy akarják, és szép összeggel távozom a stúdióból, a pénz egy részét az ő új járgányára fogom fordítani. Meg is beszéltem a feleségemmel, aki maximálisan mellém állt a dologban.”

Mozgássérült barátjára költi a nyereményt, az 1 perc és nyersz! játékosaA felajánlás különösen szép dolog annak tekintetében, hogy az egri házaspárt sem veti fel a pénz. Kislányuk, Noémi 14 hónapos – van hát mire költeni. Ennek ellenére Péter úgy érezte, hogy valójában az izomsorvadásban szenvedő Öcsi helyett játszik, ő volt az, aki ha tehette volna, jelentkezik a műsorba, hiszen első pillanattól imádta a vetélkedőt. „Látni az ő örömét minden pénzt megér – véli Péter. – Immár 20 éve a legjobb barátom, akire mindig számíthatok. Ez nem jótékonykodás, hiszen a családtagomnak érzem. Ráadásul ő volt a felkészítő edzőm, így hát jogosan megilleti a jutalék” – nevet a fiatalember.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top