TV-sztárok

Javier Bardem: “A szerelem fájdalommal jár”

Eredetileg festőművésznek készült, véletlenül keveredett Hollywoodba. Nincs jogosítványa, ateistának és a nép fiának vallja magát. A művészfilmes rendezőkre esküszik, még Steven Spielbergnek is nemet mondott egy megkeresésre. Ám most az új Bond-film, a 007 – Skyfall gonoszaként láthatjuk a vásznon.

Javier Bardem: Mit jelent a szerelem?

A szerelem rettentően ambivalens érzés. Nagyon kell, mégis viaskodunk vele, mert fájdalommal is jár.

Gyötrő emlékei lehetnek az első szerelemről.

Hatéves koromban halálosan szerelmes voltam a tanárnénimbe. Csak ő találta mulatságosnak, hogy nap mint nap virágot hozok neki, és nagyon jópofának tartott. Miközben én majdnem belehaltam a szerelembe.

Hisz benne, hogy létezik szerelem első látásra?

Minden szerelem így kezdődik, különben nem szerelem lenne, hanem barátság.

És a házasság?

Csak a szeretet számít. Persze ha az emberek nem házasodnának, most egyikünk sem lenne itt.

A Vicky Cristina Barcelonával latin szexszimbólum lett.

Mert Juan Antonio tipikusan az a férfi, akire a nők vágynak. Szabad, laza és erős művészlélek, aki nem riad vissza semmitől. Ilyenről álmodik az amerikai nő, amikor két hétre kirándul Spanyolországba. Arra már nincs elég idő, hogy kiderüljön, hogy ez a Juan Antonio a lelke mélyén egy ötéves kisfiú, aki babusgatásra vágyik. Egy férfi egyébként is sokkal gyengébb, mint egy nő. Mi vagyunk a gyengébbik nem.

Kíváncsi vagy, mit gondol Javier Bardem az apaságról? És miért nincs jogosítványa? Olvasd el a novemberi Marie Claire-ben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top