TV-sztárok

Mindenkiben van valami eredeti!

De mennyi, és milyen mélyen?
Mindenkiben van valami eredeti!

Elnézve a hétfő reggel munkába igyekvő tömeget vagy a legújabb divathullámot követő, ezáltal egymásra megtévesztésig hasonlító embereket, úgy érzem, egyre kevésbé veszem észre az egyéniségeket a sokaságban. Érdekes lenne tudni, hogy a tömegben hömpölygő emberek közül hányan gondolhatják pontosan ugyanezt, miközben engem is csak egy elsuhanó arcnak látnak a sok közül.

Mi magunk is trendeket, irányzatokat követünk az élet számos területén, és talán elfelejtjük feltenni magunknak a kérdést: mások nyomában járva megtalálhatjuk saját boldogságunkat?

Tény, hogy senki sem egyforma, de az ebből fakadó egyediség még nem egyenlő az eredetiséggel. Ahhoz, hogy elégedettek lehessünk magunkkal, elengedhetetlen, hogy képesek legyünk önmagunk lenni, és fel is vállalni azt. És itt jön a neheze, hisz ezzel egy időben kezdünk majd kilógni a sorból.

Mielőtt megijednénk, és gyorsan visszavonulót fújnánk, érdemes belegondolni, hogy hány nagy sikersztori indult úgy, hogy valakiben megvolt a kellő bátorság, hogy hű legyen önmagához. Sokszor ugyanis nem kell más, mint ragaszkodni belső értékeinkhez. Nincs szükség ezer arcra és állandó változásokra, ha képesek vagyunk felfedezni és megszeretni a bennünk lakozó kreatív szikrát, ami azzá tesz bennünket, akik vagyunk.

Mivel tényleg nem vagyunk egyformák, valószínűleg nincs univerzális recept az önmegvalósítás ilyen formájára, azt viszont tudom, hogy ha kicsit magunkba nézünk, mindannyian rátalálunk az ösvényre, amin megtehetjük első lépéseinket a boldogság felé. Szerencsére manapság már sokan foglalkoznak ezzel a kérdéssel, és a számos filozófus és előadóművész mellett olyan nagy nevek is a téma mögé álltak, mint a Negro, ami immár több mint 90 éve nem enged a trendek csábításának, és büszkén hirdeti saját eredetiségét.

Valahogy így kellene nekünk is csinálni.

Ünnepeld a NEGRO-val eredeti barátaidat a Facebookon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top