TV-sztárok

7 érdekesség Sylvester Stallonéról

Novemberben és decemberben a lépcsőn futkározásé lesz a főszerep, a FOX ugyanis újra műsorra tűzi a Rocky-filmeket. Összeszedtünk néhány érdekességet a főszereplőről, a világ egyik legismertebb akciófilmszínészéről.

1. Stallone gyerekkorában is rajongott a szuperhősökért, és többször csak úgy volt hajlandó iskolába menni, hogy szuperhősjelmezt vett az iskolai egyenruhája alá. Egyszer egy esernyővel a kezében megkísérelt kirepülni a szobája ablakán – az akcióban szerencsére “csak” a kulcscsontja tört el.

7 érdekesség Sylvester Stallonéról

2. A testépítéssel már tinédzserként elkezdett foglalkozni, de miután drága súlyzókra és sporteszközökre nem volt pénze, egy közeli roncstelepről hatalmas autóalkatrészeket szerzett be, és azokkal kezdett gyakorlatokat végezni.

7 érdekesség Sylvester Stallonéról

3. Erőszakos és antiszociális viselkedése miatt (pl. nyilakkal lövöldözött ki az ablakból) 13 éves koráig 14 iskolából zárták ki.

7 érdekesség Sylvester Stallonéról

4. 1975-ben Muhammad Ali és Chuck Wepner bokszmeccse után írta meg a Rocky forgatókönyvét, mindössze 3 nap leforgása alatt. Bár a forgatókönyvet Irwin Winkler és Robert Chartoff rendező-producerek megvásárolták volna tőle, Stallone ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza főszerepet, ami aztán világhírhez is segítette. Az alacsony költségvetésű Rocky című film hatalmas sikert, több mint 220 millio dollár bevételt, és 10 Oscar-díj jelölést hozott a készítőinek.

7 érdekesség Sylvester Stallonéról

5. Amekkora sikerek voltak a  Rocky filmek, akkorát buktak Stallone későbbi mozijai. 1984 és 2003 között összesen harminc alkalommal jelölték a legrosszabb alakítást nyújtó színészeknek járó Arany Málna-díjra, ebből tíz alkalommal el is “nyerte”.

7 érdekesség Sylvester Stallonéról

6. A Rocky-sorozat mind a hat alkotásának forgatókönyvét, majd később a Rambo-filmek forgatókönyveit is Stallone írta, és több alkotást jegyez rendezőként is.

7 érdekesség Sylvester Stallonéról

7. Sly eddig háromszor volt nős. Jelenlegi feleségével 1997-ben házasodott össze. Összesen öt gyermeke van. 2012-ben hatalmas veszteség érte a színészt, amikor első házasságából született fia, Sage elhunyt, vélhetőleg gyógyszer-túladagolás miatt. 

7 érdekesség Sylvester Stallonéról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top