TV-sztárok

VV7: Eljárás indul a korhatár-besorolás miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eljárást indított a Való Világ 7 műsorszolgáltatója ellen a helytelen korhatár-besorolás miatt. A valóságshow szexjeleneteit 12-es karikával sugározták.

Hatósági eljárás indult a Való Világ 7 műsorszolgáltatója ellen, mert a televízió a valóságshow egyik decemberi ismétlését nem a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába sorolta, hanem – a román törvényeknek megfelelően – csupán a 12 éven aluliaknak csak szülői engedéllyel vagy nagykorú felügyelete mellett ajánlott, AP jelölésű kategóriába, és azt a megengedett 21 és hajnali 5 óra közötti idősáv ellenére a déli órákban tette közzé. A szigorúbb besorolást a valóságshow-ban bemutatott intenzív szexualitás, erotikus kellékként láttatott szereplők és a felületességre alapozó párkapcsolati minták indokolták – olvasható a Médiahatóság közleményében.

A valóságshow 7. szériáját a romániai Cable Channels SA tulajdonában álló RTL2 sugározza, amely súlyosan megsértette a korhatár-besorolás Magyarországon érvényes szabályait. Ilyen esetekben a magyar hatóság felléphet külföldi médiaszolgáltatóval szemben is. Amennyiben bizonyítást nyer a jogsértés, a Médiatanács az Európai Bizottság bevonásával kötelezheti a román szolgáltatót a Való Világ 7 sugárzásának meghatározott időtartamra szóló felfüggesztésére is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top