TV-sztárok

Elhunyt Rácz Géza, a Vígszínház tagja

A színész február elsején hunyt el. A hírt a Vígszínház közölte kedd este.

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, február 1-jén elhunyt Rácz Géza színész, aki 1983 és 1990 között hét éven át volt a Vígszínház tagja” – olvasható a Vígszínház oldalán.

Rácz Géza 1958-ban született Debrecenben, majd az érettségi után 2 éven át a Nemzeti Színház stúdiójában tanult. 1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályában, majd a Vígszínházhoz szerződött. Később a veszprémi Petőfi Színház tagja volt.

Rácz Géza kisebb karakterszerepek megbízható alakítója volt. A padlás eredeti szereposztásában ő játszotta Meglökőt, az Iván, a rettentőben Jakin, filmrendezőt alakította, Jeremiás Mátyás borbély és felcser volt a Farsangban, és ő volt Joey Pinter Hazatérésében, Károly a Szent Johannában, Louis a Pillantás a hídrólban, de játszott a Kőműves Kelemenben, és emlékezetes alakítást nyújtott Örkény Rózsakiállításában is.

“Szeretettel emlékezünk rá” – írta oldalán a Vígszínház.

Fotó: Vígszínház
Fotó: Vígszínház

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top