TV-sztárok

Ez volt Schobert Norbi eredeti neve

Kevesen tudják, hogy Schobert Norbit nem ezen a néven anyakönyvezték. 9 éves korában változott meg a neve, azt is elmondta, hogy miért...

Schobert Norbi eredeti neve nem is Schobert és nem is (csak) Norbert volt, ugyanis  Horváth Ferenc Norbertként anyakönyvezték. “A vezetéknevemet édesanyám után kaptam, mert amikor születtem, nem volt férjnél. Két keresztnevet kaptam, a Ferencet édesanyám akarta, a Norbertet a nagymamám, nem tudtak dönteni, ezért lett mindkettő. Sokáig Horvát F. Norbert voltam, ezt írták az ellenőrzőmre, a füzeteimre a suliban. De nagyon utáltam, rengeteg Ferenc volt, Norbiból viszont kevés, ezért nekem az utóbbi tettszett, de a nevem hivatalosan ma is Schobert Ferenc Norbert” – mesélte a Keresztes Ildikót fogyókúrára fogó Schobert Norbi a Hal a tortán című műsor felvételén.

“Kilencéves koromig volt Horváth a vezetéknevem – folytatta –, a nagyapám, a nagymamám második férje dr. Schobert Zoltán volt, egy igen jó nevű, erdélyi származású belgyógyász főorvos. Egy évvel azelőtt, hogy a nagypapa meghalt, 1981-ben a nevére vett. Azért, hogy ha meghal, minket az édesanyámmal ne rakjanak ki abból a tanácsi lakásból, ahol éltünk” – idézi a Bors az elmondottakat.

Ez volt Schobert Norbi eredeti neve

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top