TV-sztárok

Eurovízió 2017: A portugál Salvador Sobral, aki elrabolta a szívünket

Sokan mondják, hogy Salvador Sobral valami mással indult a 2017-es Eurovízión, mint amit megszoktunk. Tény, hogy nem egy nejlonba csavart, extrasminkkel megáldott embert láttunk a színpadon, és a portugál énekes nagyon is egyedi volt.

Egy csapzott hajú, a kezével folyamatosan játszó, kissé görnyedt, szakállás fiatalember, egyszerű fekete zakóban olyan átérzéssel adta elő Amar Pelos Dois dalát, hogy életemben először én is három percig tényleg minden figyelmemet az Eurovíziónak szenteltem.  Ahogyan Salvador Sobral énekel, még akkor is, ha nem tudunk portugálul, egyszerűen arra késztet minket, hogy felnézzünk a telefonunkból, és odafigyeljünk. Salvador Sobral be is jutott az Eurovízió döntőjébe, de ki is ez a portugál fiú?

Bejárta a világot, de Portugália az otthona

Salvador Sobral 1989-ben született Lisszabonban. Gyerekként élt az Egyesült Államokban, Mallorcán és Spanyolországban is, de a legtöbb időt Lisszabonban töltötte a család, itt laknak ma is. 2009-ben indult a Megasztár Portugál megfelelőjében, az Ídolos nevű versenyben, ahol a hetedik helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy akkor esett ki, amikor híres portugál slágereket adtak elő a versenyzők, most pedig pont egy saját, portugál dalával készül meghódítani az Eurovíziós Dalfesztivál közönségét. Sobral testvére Luísa szintén énekes, ő ugyanebben a műsorban lett harmadik korábban. Mondhatni, hogy ők a portugál Tóth-testvérek, csak fiú-lány felállásban.  Első lemeze 2016-ban jelent meg. 2017-ben Salvador nyerte meg a helyi Dalt, így ő képviselheti hazáját idén az Ezrovízión. A dal címe  Amar pelos dois, ami magyarul valami olyasmit jelent, hogy Szerelem mindkettőnknek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top