TV-sztárok

Évekig szenvedett halála előtt Schubert Éva

Súlyos betegsége miatt a nyilvánosság előtt sem mutatkozott, otthonába zárkózva élt utolsó éveiben Schubert Éva színművész.

Tegnap tette közzé a hírt a Főpolgármesteri Hivatal: Schubert Éva 86 éves korában elhunyt. A Kossuth-díjas színésznő Budapest díszpolgára, Érdemes művész és a Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének viselője volt. Számtalan színpadi és filmes, tévés szerepei mellett évekig a berlini Theater des Ostens vendégművésze volt. Két házasságából egy lánygyermeke született.

Évekig szenvedett halála előtt Schubert Éva

Schubert Éva évek óta csontritkulással küzdött, hat éve pedig komoly csípőműtéten esett át, ami után tolószékbe kényszerült. Szeretett volna továbbra is játszani, azonban nem akart a közönség előtt tolószékben megjelenni, így bezárkózott otthonába, írja a Blikk.

Ápolásában lánya, Dóra volt segítségére, az utolsó hír is tőle származott édesanyja állapotáról: “részben én vagyok vele, mindenben a segítségére vagyok, amiben tudok. De sajnos magatehetetlen, mindig kell, hogy valaki vele legyen” – mondta az asszony idén februárban.

Schubert Évát a főváros saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Schubert Éva a Szomszédokban is szerepelt
Schubert Éva a Szomszédokban is szerepelt

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top