TV-sztárok

Szőcs Géza verset írt a politikusokról, Gálvölgyi meg elszavalta

"Lézer-szemű Lázár, kobra-formán néző Orbán, helikopterező Rogán" – ilyen állandó jelzőkkel látta el a politikusokat Szőcs Géza a friss költeményében. A volt kulturális államtitkár és jelenlegi miniszterelnöki főtanácsadó az RTL Híradónak azt mondta, nem kritizálni akart, inkább humorosnak szánta versét.

Fantasztikus tartalom került fel az internetre. Az RTL Klub felkérésére Gálvölgyi János elszavalja Szőcs Géza volt kulturális államtitkár és jelenlegi miniszterelnöki főtanácsadó költeményét, a Miniszterek érkeznek a kormányülésre című verset.

Szőcs az alkotásában egy kormányülést és annak szereplőit, azaz a kormányt költi meg. A politikusokat telitalálatos jellemábrázolásokkal festi meg: Szőcs látomásában Balog Zoltánt például protestáns angyalok kísérik, Lázár János lézer-szemű, Orbán Viktor “kobra-formán” néz, Semjén Zsolt pedig füstfelleggel fapipáján vágtat be a kormányülésre. 

Ki tudja, egyszer még lehet, hogy bekerül ez a középiskolás olvasókönyvekbe…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top