TV-sztárok

Az otthon íze

Beindult a reggeli hajrá. Az iskolakezdős napok mindig egy kicsit visszazökkentik az ember lányát a valóságba. Újra korán kell kelni, reggelit, uzsonnát készíteni, csomagolni.

Szeretek mindig valami finomsággal kedveskedni a csemetéknek, így valamelyik délután a suliból hazaérve eszembe jutott, hogy kellene főzni egy finom tejbegrízt vacsira, és eltenni belőle másnapra, uzsonnára.

A rutinos háziasszonyok tudják, hogy a sima tejbegríz rövid idő alatt megkeményedik és kiszárad, de én a nagyimtól megtanultam, hogy egy kis vaj kell bele, majd 1-2 tojás sárgáját cukorral kikeverni és hozzáönteni, a fehérjét pedig felverni cukorral tojáshabbá, és lazán belekeverni. Így még másnap is csodás.

Az igazság az, hogy hirtelen olyan népszerű lett a tejbegrízem, hogy a gyerekeim folyamatosan nyúztak, hogy főzzünk olyan lágy tejbegrízt. Nem egy nagy feladat elkészíteni, de azért nehéz volt csomagolni, kitalálni, hogy mivel variáljam, hogy jó legyen a suliban is. Két napja viszont megoldódott a problémám!

A kislányom rángatott be a boltba, hogy azonnal vegyünk olyan valamit, amit a Panni evett a suliban. Mert az annyira finom, és ő is olyat szeretne. Hagytam magam meggyőzni, ő pedig elrohant a hűtőpultig, és beletett a kosárba egy Landliebe grízpudingot. Kétkamrás, az egyikben a grízpuding, a másikban lekvár. Mondanom sem kell, hogy nem lett belőle másnapi uzsi, mert amint hazaértünk gyorsan befalta. Azért én is megkóstoltam belőle egy falatot, és akkor jöttem rá, hogy ezt az ízt én ismerem és szeretem. A nagyi tejbegríze, ez jutott eszembe. Éppen olyan, mint amit ő főzött, és hozzá a lekvár is olyan nagyi lekvárja volt. Ja, hogy ez a grízpuding…

Megnéztem a leírását, hát tojás nincs benne, de ez az íz mégis olyan, mint otthon. A natúr változat összetevői között kizárólag a tej, tejszín, durum búzadara és cukor szerepel, semmilyen egyéb összetevőt nem tartalmaz. Persze bármivel lehet tuningolni. Gyümölccsel, lekvárral, fahéjjal, kakaóval. De alapból is választhatom a fahéjas vagy a tejcsokis ízesítésűt.

Miután megkóstoltam egyet, mindegyiket ki akartam próbálni. Csodásak a simák, de a kétkamrás, hát az mennyei. Eper-, málna- vagy éppen meggylekvár? Nagyon nehéz eldönteni, de még azt is, hogy összeöntsem, vagy csak mellé egyem. Mindenhogy ínycsiklandó kombináció.

Annyira természetes íze van, annyira krémes és lágy, de azért egy hibája mégis van.
Nem lehet abbahagyni. Éppen olyan finom tízóraira, uzsira , desszertnek vagy akkor is, ha csak úgy nassolnánk.

A Landliebe Grízpuding tényleg az otthon íze!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top