TV-sztárok

Egy napot sem öregedtek Columbo gyilkosai

Lassan hét éve, hogy nincs közöttünk Peter Falk, aki a legendás nyomozót, Columbót alakította. Azok a színészek azonban, akik a legismertebb részek gyilkosait játszották, még most is köztünk vannak.

Az évtizedek során sokan próbáltak túljárni a ballonkabátos detektív eszén. A Columbo-sorozat legismertebb gyilkosai közül gyűjtöttünk össze párat, akik a hetvenes és kilencvenes évek kultikus sorozata után számtalan filmes és tévés produkcióban is feltűntek. 

Honor Blackman, a gyilkos színésznő

Az egyik legközkedveltebb részben egy lecsúszott színpadi színésznő bájait bevetve próbál pénzt kicsalni a tehetős producertől, azonban a nemleges választ ő és a férje is nehezen viselik, ezért gyorsan elteszik láb alól a zsugori férfit. Hosszú ideig úgy tűnik, megússzák a gyilkosságot, ám a Machbet próbáit megzavarja az éppen Londonban tartózkodó Columbo. 

Az idén 92 éves színpadi sztár pár éve visszavonult a filmezéstől, legtöbben az Aranykéz című James Bond-film rosszlányaként emlékezhetnek rá.

William Shatner, a duplázó

A kanadai származású színész duplázott, ugyanis a hetvenes és a kilencvenes évekbeli epizódokban is kedvére gyilkolászhatott. A volt szeretőjét meggyilkoló sorozatsztár és a fogadott lányába titkon szerelmes rádiós műsorvezető karakterei igazán fifikás bűnözőknek bizonyultak volna, ha az állandóan szivart pöfékelő hadnagy nem fülelte volna le őket. 

Az idén 87 éves Shatner a mai napig aktív, a legtöbben a Star Trek című sci-fi-sorozatból ismerhetik. 

A huge thank you to @fourlanternswinery for being the wine sponsor for my #hollywoodcharityhorseshow event on June 2nd! 👍🏻

William Shatner (@williamshatner) által megosztott bejegyzés,

Faye Dunaway

Egy női szív könnyen összetörik, ha a gyermekét bántják. Közéjük tartozik Lauren Stanton is, aki a brutális gyilkosságtól sem riad vissza, ha a lányáról van szó,  és a biztos alibi érdekében még Columbo fejét is képes elcsavarni, hogy megvédje azt, akit a legjobban szeret. Az Oscar-díjas színésznő mostanában visszavonult a filmezéstől, dacára, hogy olyan klasszikusokban játszott, mint a Kínai negyed és a Bonnie és Clyde

Mozgóképei helyett a tévében szerepelget, azonban az ő nevéhez fűződik a 2017-es Oscar-díj-átadó legcikibb pillanata, amikor tévesen hirdette ki a legjobb film kategóriájának győztesét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top