TV-sztárok

Megvan a Virtuózok abszolút győztese

A szavazatok alapján Beke Márk bizonyult a legjobbnak. Felléphet a New York-i Carnegie Hallban, sőt havi bruttó egymillió forintot kap 1 éven át.

Beke Márk lett a Virtuózok, a közmédia klasszikus zenei tehetségkutató műsorának abszolút győztese a nézők szavazatai alapján.

A Virtuózok pénteki Fináléjában a három korcsoportgyőztes, Balázs-Piri Soma (zongora), Beke Márk (harsona) és Ninh Duc Hoang Long (magánének) két-két darabbal állt a közönség elé. A legtöbb szavazatot Beke Márk kapta, aki az Armel Operafesztivál szervezésében felléphet a világ egyik klasszikus zenei fellegvárában, a New York-i Carnegie Hallban, valamint 1 éven át havi bruttó egymillió forintot kap.

A másik két korcsoportgyőztes egy éven át havi bruttó 500-500 ezer forintot nyert. Emellett Balázs-Piri Soma, a Kicsik korcsoportgyőztese a London Mozart Players együttessel léphet fel; míg Ninh Duc Hoang Long, a Nagyok korcsoportgyőztese a Berlini Filharmóniában állhat színpadra.

Beke Márk / MTI Fotó: Balogh Zoltán

A közönségkedvencnek járó különdíjat, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral való közös fellépést és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap különdíját, a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén való részvételt Bencze Máté (szaxofon) kapta.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top