TV-sztárok

Itthon is szerencsét próbálna a brit Ninja Warrior magyar győztese

Urszuly János ígéretes tornász volt a Fradiban, aztán kiköltözött Angliába, és megnyerte a 2017-es műsort. Vajon itthon meddig jut?

Az egykori Fradi-tornász, Jonny Urszuly volt a brit Ninja Warrior győztese 2017-ben. A székely származású, Angliában élő sportoló a hazai műsorban is a legjobb szeretne lenni – írja az Index.

Urszuly Jánosról 2004-ben írt először a Nemzeti Sport, amikor bekerült a mesterfokú bajnokság 14 legjobb versenyzője közé. Ez azért volt nagy teljesítmény, mert juniorként kerül a legjobb tornászok közé.

Korláton szerepelt a legjobban, harmadik helyen végzett, másik kedves szerén, talajon pedig hatodik lett. A Budapest-bajnokságon korláton és talajon a legmagasabb pontszámot kapta, ám az összetett első helyet Hidvégi Vid szerezte meg előtte.

A szintet jól jelzi, hogy Hidvégi 2012-ben olimpiai döntőbe került Londonban, és Rióban is a legjobbak között volt az olimpián.

Fotó: Instagram/jonnygymnast

Urszuly valószínűleg nem sokkal később elhagyta Magyarországot, és személyi edző lett. Most Ormskirkben, Liverpool mellett él. És az alábbi videó szerint az gyerekek is imádják:

Hogy az egykori tornász mire jut a magyar Ninja Warriorban, az decemberben derülhet ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top