Shane Tusup otthagyja az úszást, elképesztő dologra vállalkozik

Suhajda Zoltán | 2019. Január 16.
Átgondolta az eddigi életét, és rájött, mi tenné boldoggá. Otthagyja az úszást, és új sportágban próbálja ki magát.

Tavaly május óta nem szólalt meg a közösségi oldalán Shane Tusup, most viszont egy hosszú és megdöbbentő levelet posztolt az Instagramján.

Az egykori úszótréner azt írja, hogy 2018 nagyon kemény és fájdalmas év volt a számára a karrierjében és a magánéletében egyaránt. Viszont az elmúlt időszakban átgondolta az életét és azt, hogyan folytassa tovább.

Shane Tusup a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 23-án (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Rájött, hogy akkor a legboldogabb, és akkor érzi magát a legjobban a bőrében, amikor egy őrült, szinte elérhetetlen célért küzd. Ilyen volt, amikor mindenféle edzői tapasztalat nélkül Hosszú Katinkát hozzásegítette, hogy a 2016-os olimpián három aranyérmet nyerjen (az úszó nevét nem írja le.)

Shane Tusup úgy érzi, az úszás területén ennél többet már nem érhet el:

Minden elértem, amit egy edző elérhet egy egyéni sportolóval. Az, hogy a karrierem további részében a korábban már elért sikereket hajszoljam, és behúzzam az újabb strigulákat, egyszerűen nem inspirál

– fogalmazott Shane Tusup.

Aztán megdöbbentő fordulatot vesz a levél, a tréner ugyanis a teljes karrierváltásban látja a megoldást:

Eldöntöttem, hogy kitűzök egy örült, szinte lehetetlen célt: profi golfozóként leszek világbajnok.

Igen, Shane Tusup azt írja, hogy golfozó lesz.

Elismeri, hogy tavaly augusztusban volt életében először golfütő a kezében, de azonnal lenyűgözte a sportág. Levelét azzal zárja: nem tudja garantálni, hogy ő lesz a legnagyobb, de ő fog a legkeményebben dolgozni.

Exit mobile version