Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
TV-sztárok

Meghalt Baló György

Az ismert televíziós évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és a kereskedelmi csatornákon. 71 éves volt.

71 éves korában meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető – közölte a család. Méltósággal viselt, hosszú betegség után hunyt el szerettei körében. 

Baló György 2017-ben (MTI Fotó: Czimbal Gyula)

Baló György 1947-ben született Budapesten, majd 1970-ben angol-német bölcsész diplomát szerzett az ELTE-n. A Magyar Televízió Híradójánál kezdett dolgozni, 1975-től a külpolitikai szerkesztőség munkatársa, majd helyettes vezetője. Ekkoriban a Panoráma, a Stúdió és a Hírháttér szerkesztő-műsorvezetője volt.

1989 és 1990 között az MTV 2 igazgatója és a televízió választási irodájának vezetője, 1991-ig a Napzárta főszerkesztője.

1995-ben otthagyta a közmédiát, és az Első Magyar kereskedelmi Televízió Rt. vezérigazgatója lett, ám a csatorna nem tudott elindulni. 1997-től a TV3 nevű műholdas kereskedelmi tévéadó vezérigazgatója volt a csatorna 2000-es megszűnéséig.

Ezután visszatért a Magyar Televízióhoz. Részt vett az Aktuális, a Záróra című műsorok készítésében, majd 2002-ben az MTV kulturális igazgatója lett. 2002-2003-ban a Hét című közéleti műsor főszerkesztője, majd a következő években Az Este, a Szólás szabadsága című közéleti-politikai háttérműsorokon, és a Kedd 21 című vitaműsoron dolgozott.

Kétszer pályázott az MTV elnöki posztjára, de nem választották meg. 2012 januárjában otthagyta a köztelevíziót. 2015-ben az RTL Klubon indult műsora Magyarul Balóval címmel.

Baló György idén januárban jelentette be, hogy pihenésre és orvosi kezelésre van szüksége, ezért a Magyarul Balóval című műsorát saját kérésére szünetelteti az RTL Klub.

Munkáját 1991-ben Joseph Pulitzer-emlékdíjjal, 2017-ben Prima Primissima díjjal ismerték el.

Baló György temetéséről később intézkednek.

(Index, MTI, Wikipédia)

Címlap

top