TV-sztárok

A U2 producerével dolgozik Lobó-Szalóky Lázár: „Ebben tíz év munkája van”

Az énekes szólólemezén két világhírű szakember is közreműködik.

2018 elején lehetett hallani arról, hogy a Dirty Slippers frontembere, Lobó-Szalóky Lázár az Oasis és Mike Oldfield producereként nemzetközi hírnevet szerzett George Shillinggel készíti a szólólemezét. Most pedig ismét egy világhírű producerrel, Tim Palmerrel készítette el a Nyitva című dalát. Palmer a Bon Jovi, a U2 és David Bowie producereként szerzett komoly hírnevet magának. Számtalan szakmai díj tulajdonosa és Grammy-díjra is jelölték.

Tim Palmer a stúdióban munka közben

„Még általános iskolás gyerekként láttam először Tim Palmer nevét a U2 2000-ben megjelent CD-jén. Akkor határoztam el, hogy mindenképp elérem azt, hogy együtt dolgozhassak vele. Az álom tíz év kemény munka után valóra vált, ezt pedig tudatos és szintén kemény munka kísérte. Tíz éve az Egyesült Államokba kaptunk egy meghívást nagylemezt készíteni, majd három Európa-turnén jártuk végig a kontinenst, a legutóbbi szólódalom, a The Only Thing Angliában is megjelent. Ez mind kellett ahhoz, hogy egy világhírű producer felfigyeljen a munkásságomra” – mesélte az nlc-nek Lobó-Szalóky Lázár, akinek nemrég megjelent Nyitva című dala magánéleti ihletésű. 

Lobó-Szalóky Lázár munka közben

 

„Egy kedves barátom életének a krízise ihlette, de a dal lenyomata véleményem szerint a mai 25-35 közötti generáció azon képviselőinek, akik sajnálatos módon még nem teljesíthették be álmaikat. Nagyjából ez a korosztály az, ahol probléma, hogy nem ott tart az életében, ahol szeretne, erről sokat beszélgettem a barátommal.”

Lázár és az együttes tagjai hosszú távon azt tervezik, hogy Angliában és az Egyesült Államokban is több fellépést vállalnak, jelenleg azonban költözésen nem gondolkodnak, hiszen a Kárpát-medence területén rengeteg helyre hívják őket. Az viszont nagy erőt ad nekik, hogy a zeneiparban elismert emberekkel dolgozhatnak együtt, ezért a fanyalgókra már nemigen figyelnek. 

„Magyarországon divat a zeneiparban ez a kis furkálódás, és amikor az ember azt mondja, hogy két Grammy-díjas zenész dolgozik a lemezén, akkor ezt könnyebb elengedni. Hiszen nekik már nincs szükségük pénzre, nem arról van szó, hogy gondol egyet és azt mondja, na két kifliért dolgozom ezekkel a vidéki magyar srácokkal, hanem komoly szűrőn kell átmenni. Elküldöd a demót, és ha átmegy a produceri, hangmérnöki csapaton, akkor dolgoznak veled. Bevallom, ez nagyon kényelmes helyzetbe hozza a produkcióinkat, mert innentől kezdve úgy érezzük, a zenénkre szükség van. Évente van 90 koncertünk, ami nagyon jó érzés és hatalmas megtiszteltetés. Nem szállhat ez a fajta dicsőség a fejünkbe, de innentől a kritikai hangokra nem úgy figyelünk, hiszen nagyon nagy elismerést kaptunk.” 

Itt a Nyitva című dal, amit Lobó-Szalóky Lázár Tim Palmerrel készített: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top